Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Протектори за хандбал

Протектори за хандбал - изберете правилния в магазина на Sportano.bg

Хандбалът завладява сърцата на много спортни ентусиасти, предоставяйки незабравими емоции и състезания на най-високо ниво. Тази игра, въпреки че е очарователна, може да бъде и трудна и изпълнена с риск от травми. Грижейки се за вашата безопасност, в Sportano.bg предлагаме богат избор от хандбални протектори с най-високо качество от професионални марки като Kempa, Joma или McDavid. Нашите продукти ефективно ще защитят тялото ви, позволявайки ви да играете удобно и безопасно. Изберете правилните протектори и се наслаждавайте на хандбала, без да се притеснявате от контузии.

Видове и характеристики на добрите протектори за хандбалисти

За да се насладите на играта и същевременно да сведете до минимум риска от нараняване, е от решаващо значение да се осигури адекватна безопасност за играчите на терена. Ето защо е важно да се разберат и изберат най-добрите предпазни средства за хандбалисти.

Можем да разграничим два вида от най-важните хандбални протектори:

Протектори за лакти

Протекторите за лакти са важна част от екипировката на хандбалистите, тъй като предпазват от наранявания в случай на падане, контакт с други играчи и при динамични движения.

Протекторите за лакти трябва да са изработени от издръжливи, гъвкави и дишащи материали, като неопрен, полиуретан или спандекс. Тези материали осигуряват оптимална защита и комфорт при носене.

Добрите протектори за лакти трябва да имат подсилвания на ключови места, като външната страна на лакътя, за да осигурят допълнителна защита от удар.

Също толкова важно е правилното подбиране. Протекторите за лакти трябва да прилягат плътно около раменете, така че да не пречат на движенията на спортиста, но в същото време да остават на мястото си дори по време на интензивно натоварване.

Протектори за колене

Коленете са една от най-застрашените от травми области на тялото на хандбалистите. Протекторите за колене са проектирани така, че да сведат до минимум риска от нараняване и дразнене. Когато избирате протектори за колене, има няколко важни характеристики, на които трябва да обърнете внимание.

Както и при налакътниците, наколенките трябва да са изработени от издръжливи, гъвкави и дишащи материали за комфорт и защита.

Струва си също така да се уверите, че протекторите имат допълнителни подсилвания на ключови места, като например капачката на коляното, за да се увеличи защитата срещу нараняване. Такива укрепвания могат да бъдат изработени от твърда пяна, пластмаса или дори кевлар, за да се увеличи устойчивостта на удар и износване.

Добрата вентилация е изключително важна характеристика за комфорта на водача и за предотвратяване на прекомерното изпотяване. Коленните протектори трябва да имат вентилационни отвори или да са изработени от дишащи материали, за да се осигури циркулация на въздуха.

Коленните протектори трябва да са леки и не прекалено обемисти, за да не затрудняват движенията на ездача. Дебелината и теглото на протекторите трябва да са добре балансирани, за да осигуряват оптимална защита и комфорт.

Протектори за китки и пръсти: защо да ги използвате?

В хандбала ръцете и китките са ключови части на тялото за точното насочване на топката както при пасове, така и при хвърляния. За съжаление, те също са податливи на нараняване от пряк контакт с топката, съперниците или земята, но също така и от натоварване и умора по време на интензивно натоварване. Протекторите за китки и пръсти могат да помогнат за защитата на тези чувствителни зони, като омекотяват ударите и стабилизират ставите. Подуване в областта на китката или пръстите може да се получи в резултат на нараняване или претоварване. Протекторите могат да помогнат за намаляване на подуването, както и да подпомогнат процеса на лечение и възстановяване.

Вторият важен аспект е да се подобри сцеплението. Протекторите за пръсти често са снабдени със специални покрития или материали, които увеличават сцеплението на ръката с топката. Това позволява на играчите да придобият по-добър контрол върху топката и да подобрят прецизността си при хвърляне или подаване. Освен това използването на протектори за китки и пръсти може да повиши увереността на играчите на терена, което им позволява да се съсредоточат върху играта, вместо да се притесняват за контузии.

Подробна информация Описание