Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Аксесоари за хандбал

Аксесоари за хандбал, предлагани в спортния магазин Sportano.bg

Хандбалът е динамичен и труден спорт, който набира популярност в цял свят. Той изисква от играчите не само сила, бързина и тактически умения, но и подходяща екипировка, която да гарантира комфорт и безопасност по време на игра. В този спорт не могат да се пренебрегват детайлите, тъй като всеки елемент играе ключова роля за постигането на успех на терена.

Избор на подходящи аксесоари за хандбал: съвети и препоръки

В хандбала подходящата екипировка е от решаващо значение, за да могат играчите да разгърнат максималния си потенциал. Изборът на подходящи хандбални аксесоари обаче може да бъде малко труден, особено за начинаещите. Важно е да изберете артикули, които са удобни, безопасни и функционални.

Първо, добре е да се консултирате с треньор или опитни спортисти, преди да купувате аксесоари. Те могат да споделят своите знания и опит, което ще ви позволи да направите по-информиран избор. Треньорите са запознати с изискванията на своя отбор и могат да препоръчат конкретни продукти, които са се доказали в практиката.

Друг важен фактор е качеството на аксесоарите. Струва си да инвестирате в продукти от изпитани марки, които имат добри отзиви сред потребителите. Качеството е особено важно, когато става въпрос за защитно оборудване като подлакътници или предпазители за уста. Висококачествените продукти са склонни да издържат по-дълго и да работят по-добре.

Материалите, от които са изработени аксесоарите, също са от значение. За дрехите е препоръчително да се избират дишащи материали, които са удобни и не дразнят кожата. Защитата от изпотяване е важна за комфорта и хигиената на спортиста. Освен това си струва да се оглеждате за материали, които имат антибактериални свойства и се почистват лесно.

Приспособяването на аксесоарите към индивидуалните нужди на спортиста е друг важен фактор. В случай на налакътници или компресионни ръкави е важно те да прилягат плътно, но да не ограничават движенията. Лошо прилягащият размер може да причини дискомфорт и да ограничи представянето на играча на терена.

Струва си да обърнете внимание и на функционалността на аксесоарите. Например, лепилата за хандбал се различават по отношение на адхезията и лекотата на измиване. Добре е да се изпробват няколко вида, за да се намери този, който най-добре отговаря на нуждите на играча.

Лепило за хандбал: употреба и видове

Лепилото за хандбал е основен аксесоар, предназначен да увеличи сцеплението на топката с ръката на играча. Това улеснява контрола над топката, подаването и хвърлянето. На пазара се предлагат различни видове лепило за хандбал, които се различават по консистенция, сила на залепване и лекота на отмиване. В зависимост от личните предпочитания играчите могат да избират между лепила на водна основа, латекс или смола. При избора на лепило си струва да се обърне внимание на състава му, за да се избегнат потенциално вредни вещества, и на пригодността му към индивидуалните нужди на играча.

Подлакътници и компресионни ръкави: защита и комфорт по време на игра

Налакътниците са аксесоари, които предпазват лактите на играчите от нараняване по време на игра. Те са особено важни за вратарите, които са изложени на твърдата настилка на игрището, но също така и за другите играчи, тъй като паданията и сблъсъците с противници са обичайна част от хандбалната игра. Подлакътниците трябва да бъдат изработени от издръжливи материали, които осигуряват оптимална защита и комфорт при носене. Преди да закупите, си струва да изпробвате няколко модела, за да проверите дали те пасват правилно на размера и формата на лакътя и дали не ограничават движенията.

Компресионните ръкави са друга важна част от екипировката на хандбалистите, особено на тези със сърдечносъдови или мускулни проблеми. Като компресират мускулите, компресионните ръкави подобряват кръвообращението и насищането на мускулите с кислород, което може да помогне за намаляване на умората и спазмите по време на тренировка. Освен това те могат да осигурят допълнителна стабилизация на ставите и да намалят риска от травми. При избора на компресионни ръкави си струва да се обърне внимание на техния материал, който трябва да е дишащ, гъвкав и лесен за почистване. Добре подбраният размер на ръкавите също е от ключово значение за осигуряване на оптимални нива на компресия и комфорт.

Подробна информация Описание