Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

 Екипировка за гмуркане

Водолазно оборудване - изберете правилните решения в магазин Sportano 

Започвате своето приключение с гмуркане или вече имате опит в този воден спорт? Независимо от нивото на опита ви, за да се гмуркате безопасно и удобно, ще ви е необходимо професионално водолазно оборудване. Това ще ви помогне да опознаете подводния свят и да прекарате повече време във водата. В Sportano предлагаме висококачествено оборудване за гмуркане от марки като Cressi и TUSA. Разгледайте нашия асортимент, за да изберете най-доброто оборудване, което ще направи гмуркането ви голямо удоволствие. 

Компютър за гмуркане, фенерче за гмуркане или сакове за гмуркане - с кое оборудване за гмуркане си струва да се снабдите? 

Когато се гмуркате, преди всичко трябва да се снабдите с основни аксесоари като маска, шнорхел, плавници или неопренови дрехи, включително скафандър и ботуши. Популярни са и скафандрите, които са предназначени за движение под вода на по-голяма дълбочина. Ако търсите професионално оборудване, не забравяйте да се снабдите с компютър за гмуркане. Той показва дълбочината, на която се намирате, колко време сте били под вода, както и ви уведомява, ако се издигате твърде бързо, и за срока, в който не трябва да се декомпресирате на съответната дълбочина. Добре е също така да имате със себе си дихателен апарат за гмуркане, който отговаря за управлението на налягането от бутилката и разпределянето на въздуха и газовете за гмуркане. Друга важна част от екипировката, която трябва да вземете със себе си, е водолазно яке. Това не е нищо повече от жилетка, която се надува отзад и отстрани. Регулируемите рамена и крепежни елементи позволяват правилно прилягане.  

От друга страна, фенерчето за гмуркане ще ви бъде от полза при нощно гмуркане, на дълбочина и при плуване в топла вода. Добре е да имате фенерче, за да можете да виждате точно зоната пред вас в различните ъгли.  

Как избирате екипировка за гмуркане, за да си осигурите комфорт и безопасност? 

При избора на компютър за гмуркане е важно да се обърне внимание на функционалностите и данните, които показва устройството. Струва си да настроите параметрите според нивото на плувните умения или собствените си нужди. Освен това компютърът за гмуркане може да бъде разделен на стандартни модели, които са предназначени за гмуркане само с въздух, и на модели с нитрокс и мултигаз (тримикс). Последният модел позволява гмуркане с въздух и обогатен газ, докато тримиксовите са най-подходящи за по-дълбоко гмуркане за технически приложения. От друга страна, когато избирате яке за гмуркане, обърнете внимание на прилягането на раменете и талията, така че да приляга плътно към тялото ви. Изберете размер, който не е нито твърде голям, нито твърде малък, а най-добре е якето да се пробва върху леко влажен скафандър. Освен това е добре да има джобове за баласт, които са много по-удобни от използването на баласт на кръста. Г-образните халки също могат да бъдат полезни, особено ако вземате със себе си водолазно фенерче или други допълнителни аксесоари.  

Сред дихателните апарати за гмуркане изберете продукт, който е надежден и подходящ за всички видове водни басейни. За студени води вземете модел с висококачествена защита на водната камера срещу замръзване.  

Колко струва оборудването за гмуркане? 

Цената на водолазното оборудване наистина зависи от бюджета на човека, който започва да се занимава с този спорт. Влияние оказват и нивото на сложност и умения.  Основното оборудване може да струва до няколко хиляди евро. На първоначалния етап от изследването на подводния свят обаче можете да изберете да наемете цялото оборудване. След като овладеете основите и искате да се гмуркате по-често, си струва да заложите на собствено оборудване. Екипировката ABC за гмуркане, т.е. маска, плавници или неопреново облекло, струва няколко хиляди евро. Костюми, дихателни апарати, яке или компютър за гмуркане - това са допълнителни разходи, които могат да варират от 3 до 10 хиляди евро. Всичко зависи от собствените нужди и от пригодността на оборудването; поради това посочените цени могат да бъдат както по-ниски, така и по-високи. 

Изберете професионален магазин за гмуркане, така че да ви бъде гарантирано оборудване, което отговаря на всичките ви нужди и същевременно ви осигурява безопасност във водата.  

На кои марки си заслужава да заложите в магазина за гмуркане? 

В Sportano предлагаме професионална гама за гмуркане, включително дихателни регулатори от марката Cressi с двустепенни портове и калибриране. Ако търсите яке за гмуркане, можете да се снабдите и с продукти на Cressi, като някои модели имат интегрирана система за тежести, 3 изпускателни клапана или сигурна система за тежести с гравитация. Каишка с катарама на корема и гърдите позволява плътно прилепване. От друга страна, марката TUSA предлага водолазно яке с усъвършенствана баластна система и система от колани. Съпоставете продукта по отношение на размера и подходящата плаваемост. Нашият онлайн спортен магазин предлага и компютри за гмуркане Cressi, където можете да разгледате отблизо всички налични функции и параметри на всяко устройство. 

Подробна информация Описание