Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Стойки за фитнес оборудване

Стойки за щанги и дъмбели - изберете правилната с магазин Sportano 

Стойките за щанги и дъмбели са практично оборудване както за домашни, така и за професионални фитнес зали, което служи за поддържане на реда и безопасността по време на тренировка. В категорията Стелажи за силови уреди в Sportano сме събрали висококачествени функционални конструкции, благодарение на които можете да подредите правилно силовите уреди, което улеснява достигането до тях по време на тренировка, а също така е полезно като помощно средство по време на упражнения. 

Стойки за щанги и дъмбели - как да избера правилното решение? 

Изборът на стелаж за фитнес оборудване зависи от това с какъв товар разполагате - само щанги или само дъмбели, а може би имате цял набор от различни тежести. 

Стойките, предназначени за щанги, могат да бъдат с две отделни колони или да представляват една конструкция. Обикновено те се регулират по височина и ширина, така че да могат да се нагласят според ръста на трениращия и вида на изпълняваното упражнение (напр. клек или лежанка). Те разполагат и със специални греди/рафтове, които ви позволяват да тренирате без партньор/поддръжка, който следи да не се случи нищо по време на упражненията и при свалянето на щангата. Стойката за щанги може да има допълнителни щанги, на които да поставяте плочите от щангите след тренировка. 

От друга страна, стелажите за дъмбели се използват главно за разделяне на товари и поддържане на ред и позволяват интуитивно вдигане и слагане на оборудване. Те могат да бъдат в удължен вариант, което ги прави подходящи за съхранение на ръкохватки, плочи и други товари. 

Важна роля при избора на подходяща стойка за силови уреди има нейната форма - еднокомпонентната конструкция е по-стабилна и постоянна на едно място, докато разделената опция се състои от две отделни стойки, което улеснява съхранението. Струва си да заложите на солидна, стабилна и устойчива конструкция, например от прахово боядисана стомана. 

Проверете максималното допустимо тегло на товара (ако е правилно подбрано, то ще предотврати преобръщането или повреждането на стелажа) и предпазните елементи, които ще предотвратят изплъзването на щангата или дъмбела.  

Многоетажни, малки, за клек - видове стойки за щанги и дъмбели

Безопасният и здрав дизайн на стелажа за обучение не само спестява място и поддържа ред, но и подобрява използването на товара. За да бъде дизайнът функционален за тази цел, си струва да изберете стелаж с конкретна цел. 

Стойка за щанги за клек

Обикновено има възможност за няколко степени на регулиране на височината и ширината, така че да можете да го приспособите към ръста си, както и към разстоянието между захвата и вида на щангата. Благодарение на механизмите за задържане на щангата в багажника ще можете да изпълнявате клек, без да ви помага друг човек. Наличието на куки за придържане ви позволява безопасно да свалите щангата, когато не можете да извършите пълен клек или преса на пейка. Възможно е също така да добавите тренировъчна пейка към стелажа за щанги, благодарение на която можете да обогатите тренировките си с упражнения за гърди. Стойката може да има допълнителни пръти, т.нар. дорници, върху които можете да поставите плочите на щангата след тренировка. Когато избирате стелаж, обърнете внимание на максималното натоварване, което може да издържи.  

Малки стелажи за дъмбели

Обикновено това са стелажи за дъмбели на едно или две нива, оборудвани със специални седла, които позволяват правилно съхранение и интуитивно поемане/поставяне на товара. Те могат да бъдат и под формата на триъгълник с рафтове с различни размери от двете страни - обикновено предназначени за по-малки гирички, те ви позволяват да ги подредите според теглото (най-малките в горната част, по-големите в основата). Когато купувате такъв уред, си струва да обърнете внимание на вида на гирите, които могат да се съхраняват върху него (малко по-голямо разстояние между рафтовете ще бъде за виниловите гири, а друго - за чугунените), както и на максималния капацитет на натоварване. 

Стойка за дъмбели и плочи

Практично решение, когато използвате двата дъмбела и търсите място за плочи за щанга или грифон.  Тя може да има рафтове за поставяне на оборудването и куки или да има отделни места за съответното оборудване (напр. в предната част удобно място за два дъмбела, отстрани ръкави с гумени протектори за плочи и дръжки за щанга).  

Многоетажни стелажи за фитнес оборудване

Оборудван с три или повече рафта с отделни места за щанги с различна тежест (обикновено две места едно до друго за еднакво натоварване), напр. 2 kg. Може да има сгъваема част, разположена под малък ъгъл, за да е по-удобно и безопасно маневрирането на товара (по-интуитивно е). 

В Sportano има различни видове масивни стойки за щанги и дъмбели, които могат да се използват успешно в домашната фитнес зала. 

Подробна информация Описание