Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Лостове

Griffin - изберете правилния модел в спортен магазин Sportano 

Олимпийски, счупен или може би прав? В категорията Grips на Sportano има богат избор от оборудване, изработено от висококачествени материали, с което можете да извършвате разнообразни тренировки, да подобрите силата на мускулите и техния външен вид. Те ще бъдат полезни за човек, който изучава правилната техника на силовите тренировки, както и за триатлонисти или бодибилдъри.  

Извити, прави или олимпийски - как да изберем правилните ръкохватки и какво да търсим при пазаруване? 

Най-добре е да изберете грифон, изработен от хром, закалена стомана или чугун - това са солидни и трайни материали, устойчиви на корозия и повреди (например надраскване). От гледна точка на конструкцията различаваме прави, пречупени, къси и дръжки на трензелата. Изборът на подходящия модел трябва да бъде продиктуван от нивото ви на тренираност, частта от тялото, върху която искате да се съсредоточите, и целта, която искате да постигнете със силовите си тренировки. 

Прав грифон

Универсална щанга с широк спектър на употреба, в която товарът под формата на плочи (с различно тегло) се поставя симетрично и се закрепва със скоба. Правата щанга предлага широк спектър от възможности, тъй като може да се използва за упражнения за крака, гърди, бицепс и трицепс (напр. клек, мъртва тяга, набирания, набирания, лежанка, гребане в долно положение или сгъване на предмишница). 

Счупен грифон

Счупеният прът е по-къс от правия вариант и по-извит. Тя може да бъде разчупена с по-висока интензивност, което осигурява висока интензивност на упражнението, или разчупена с по-ниска интензивност, което не натоварва китките. Конструкцията му позволява анатомично положение на ръцете, което го прави по-безопасен за китките (предпазва ги от претоварване), поради което се препоръчва за начинаещи, както и за тези, които имат проблеми с тази част на горния крайник. Счупената щанга се използва главно за упражнения за бицепс и трицепс. 

Кратък грифон

Този тип щанга се използва за държане на дъмбели. С него можете да тренирате бицепсите и трицепсите, както и мускулите на предмишниците, раменете, гърба и гърдите. 

Ферма

Щангата с фермова конструкция позволява упражнения с необичайни захвати, например сгъване на предмишниците с чуков захват или изолиране на определена мускулна група. Използва се главно за подобряване на силата и развитие на бицепса и трицепса. Той е идеален за тези, които тренират от дълго време. 

Олимпийски грифон

Диаметърът му е по-голям от този на останалите - 50 мм, което означава тренировка със солидно натоварване. Олимпийските хватки могат да бъдат женски (с дължина 210 см и тегло 15 кг) или мъжки (с дължина 220 см и тегло 20 кг). 

Размери и тегло на врата - как да ги изберем правилно?  

За да може грифонът да върши работата си, той трябва да има подходящия размер и тегло. Най-добре е да използвате оборудване с диаметър поне 30 mm. При по-малък диаметър захватът е неудобен, а самият грифон е по-малко издръжлив (особено при използване на големи тежести). От друга страна, твърде големият диаметър може да бъде проблемен за поддържане на стабилността на захвата. 

Дължината на щангата зависи от индивидуалните нужди и целите на тренировката. Късата щанга (120 или 150 см) се използва предимно за упражнения, при които движението е бързо или е необходимо по-малко натоварване (например при правене на коремни преси с щанга на раменете, при сгъване на ръцете).  Дългата щанга (180 или 220 см) дава повече възможности, например по отношение на захвата (можете да зададете различни ширини) или позицията (например легнал, седнал или клякащ). Освен това ви позволява да прилагате по-тежки натоварвания, което е важно, ако искате да напреднете и да правите по-сложни упражнения.  
Изборът на тежестта на щангата също зависи от трениращия. С 1-2 последни повторения в серия, чувствате ли, че движението ви се удава лесно? Трябва да използвате по-голям товар. И обратното, ако не сте в състояние да изпълните следващите повторения, това означава, че тежестта е твърде голяма и надхвърля възможностите ви. 

 
В Sportano се предлага голям избор от солидни ръкохватки, така че независимо от нивото ви на трениране ще намерите подходящия модел за вас. 

Подробна информация Описание