Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Електрически фойл дъски

Електрически фойл дъски - най-добрите модели на Sportano.bg

Водните екстремни спортове са не само сърфиране на дъска, но и фолиборд. През последните години фолибордът става все по-популярен и с развитието на технологиите се създават електрически фолио бордове, т.е. сърфове, оборудвани с акумулаторно задвижване. В Sportano.bg предлагаме дъски с електрическо фолио от марка като Lift Foils.

Какво представляват електрическите плочи от фолио?

Фолио дъските са дъски за сърф с подводни криле, които повдигат дъската над водата. Хидрофойл е крило поставено под борда, което под влияние на скоростта генерира подемна сила и повдига борда над водата. Електрическите плочи от фолио разполагат допълнително с електрическо задвижване, което се захранва от батерия. Това прави дъската управляема и подвижна, без да се налага да използва вятърна енергия.

Как работи електрическият хидрокрил?

Електрическият хидрокрил се състои от дъска за сърф с подводни криле и електрически двигател с ротор на хеликоптер, поставен в края на фолиото. Моторът задвижва работното колело, което от своя страна генерира задвижващата сила и повдига дъската над водната повърхност. Използвайки руля и волана, потребителят може да контролира посоката и скоростта на движение.

Предимства и недостатъци на сърфирането с електрическо фолио

Основните предимства на електрическите плочи от фолио са фактът, че те са по-универсални и могат да се използват при различни климатични условия. Освен това те позволяват сърфиране във води, където не е било възможно преди, като езера, реки и малки заливи. Основният недостатък обаче е цената - дъските с електрическо фолио са много по-скъпи от традиционните дъски за сърф.

Иновации в екстремните водни спортове

Електрическите фолио дъски са едно от най-новите решения в екстремните водни спортове. Комбинацията от фолиборд и електрическо задвижване прави водния борд още по-ефективен и достъпен за хора, които не могат да използват вятъра като движеща сила.

Кои електрически плочи от фолио да избера?

На пазара има много модели електрически плоскости от фолио, като изборът зависи от нуждите на потребителя и нивото му на напредналост. Струва си да се обърне внимание на технически параметри като мощност на двигателя, обхват на батерията и контрол.

Какви са разходите и струва ли си да инвестирате във фолиева дъска с мотор?

Дъските с електрическо фолио са модерно оборудване, което предлага много предимства, но цената им е много по-висока от традиционните дъски за сърф. Решението за покупка трябва да бъде добре обмислено и зависи от индивидуалните предпочитания и нужди. За начинаещи сърфисти, които искат да започнат своето приключение с фолборд, може да е твърде скъпо, така че трябва да помислите за наемане на дъска или закупуване на по-евтин модел без електрическо задвижване. Въпреки това, за по- напредналите сърфисти, които ценят съвременните технологични решения и искат да увеличат максимално потенциала на дъската с фолио, инвестирането в дъска с електрическо задвижване може да бъде добър избор.

Как да използваме безопасно електрически фолио?

Както при традиционните дъски за сърф, използването на дъски с електрическо фолио изисква повишено внимание и спазване на правилата за безопасност. Преди шофиране се запознайте с правилата за използване на модела и винаги следвайте инструкциите на производителя. Моля, имайте предвид, че използването на фойлбординг изисква много умения и опит, така че си струва да започнете с по-лесни версии и постепенно да увеличавате нивото на трудност.

Подробна информация Описание