Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ръгби

Ръгби - най-качествената екипировка и аксесоари в спортен магазин Sportano 

Ръгбито е отборна игра, в която не липсват тактическа игра и контакт между противниците за отбелязване на точки. Съществуват няколко разновидности на този спорт, като най-популярната е ръгби юнион. Целта на всеки отбор е да вкара топката в противниковото наказателно поле. За да играете удобно и безопасно ръгби, е добре да се снабдите с професионална екипировка и облекло. В Sportano ще намерите необходимата екипировка и облекло от известни марки като Molten, Venum, Tapedesign, Shock Doctor, Kempa, Joma, Fox 40 или EVERLAST

Ръгби - правила и основна информация 

Ръгбито е физически и контактен спорт, в който е важна не само ловкостта, но и правилните тактически действия. Съществуват няколко разновидности на този спорт, като разликите са главно в броя на играчите и в незначителни промени в правилата. Съществуват ръгби юнион, който се играе с 15 играчи, и ръгби 7, който се играе със седем играчи на терена (като разновидност на юниона). Освен това може да се срещне ръгби лига - разновидност, която е най-разпространена в Австрия и Австралия, където на терена играят отбори от 13 играчи. 

Правилата на ръгбито за отбори от 7 и 15 души са малко по-различни и това се дължи на адаптирането на правилата към различния брой играчи на терена. Отборите от 15 души играят 40-минутни полувремена помежду си, докато отборите от 7 души играят само 7-минутни полувремена. Всеки мач има две полувремена. При втория тип отбори играта започва след отбелязване на точките, а при варианта с 15 души започва отборът, който е загубил точки.  

Игрището за ръгби е правоъгълно поле за игра и максималните му размери са 100x70 метра. Полетата за отбелязване на голове са разположени зад последната линия на всяко полувреме, а в края има голове. При основния вид ръгби играчите трябва да докоснат топката в противниковото поле, за да отбележат гол.  

Оборудване и аксесоари за ръгби, с които трябва да разполага всеки играч 

Топка с характерна овална форма, игрище със значителни размери и група играчи, които се състезават помежду си - така може да се опише спортът ръгби. За да овладеете техниката и уменията на тази дейност безопасно и удобно, ще ви е необходимо необходимото оборудване. Топката за ръгби е основна част от екипировката, обикновено с овална форма, а размерът ѝ се определя от число - 5, 4 и 3 (най-малката и предназначена за деца). Топката се отличава с ниско тегло, което обикновено е между 400 и 460 грама, и има характерни шевове.  

Играчите са облечени в ръгби облекло, което се състои от фланелка, къси панталони и ръгби обувки. Обувките трябва да осигуряват сцепление, затова понякога се използват класически тапи за естествени и тревисти повърхности. Екипировката се допълва от каска за ръгби, която често се използва от играчите, за да предпази главата и лицето им от ожулвания. Защитните подложки също са важно оборудване. 

Ръгби топка, суитшърт или тениска - избор на подходяща екипировка 

При избора на подходяща топка за ръгби е важно да се ръководите от размера на топката, като за начинаещите и най-малките играчи ще е подходяща екипировката, обозначена с номер 3. Малко по-голяма топка с размер 4 ще е подходяща за усъвършенстване на техниката и уменията на играта. От друга страна, топка с размер 5 се използва за по-професионални игри. 

Когато решите да играете ръгби, е важно да помислите за подходящото облекло, за да си осигурите комфорт и безопасност при придвижване по терена. На първо място, изберете подходящи обувки за ръгби, които приличат на тези за футбол, тъй като те често са популярните тапи. Те улесняват придвижването по тревисти повърхности. Най-добре е да изберете модел с подсилена и по-висока горна част и нехлъзгаща се подметка. Понякога играчите предпочитат да носят по-високи чорапи, в които са поставени специални протектори за прасците.  

Когато става въпрос за облекло за ръгби, то обикновено се състои от тениска за ръгби, потник и къси панталони, изработени от проветрив материал или с термоактивни свойства. Това ще предотврати прегряването, а тъканта ще осигури правилен въздушен поток и отвеждане на влагата навън. Каската също е ключов елемент от оборудването за предпазване от сериозни наранявания на главата и лицето. Изберете вграден модел, но такъв, който позволява подходяща вентилация по време на динамична игра. Допълнете екипировката си с подложки за допълнителна безопасност. Сред наличното оборудване има модели за прасците, коленете, предмишниците или челюстта.  

Марки, предлагащи ръгби оборудване и аксесоари 

В асортимента на магазина Sportano.bg ще откриете необходимата ръгби екипировка, аксесоари и дрехи от надеждни марки като Fox 40, EVERLAST, Kempa, Joma, Molten, Venum, Shock Doctor и Tapedesign.  

Сред дрехите за ръгби в нашия спортен магазин ще откриете фланелки, шорти, компресионни шорти, както и протектори. Те предпазват от наранявания и можете да избирате модели за челюстта или за каишките. Освен това ще разполагате с ръгби топки за професионални и любителски мачове, както и с модели, предназначени за най-малките играчи. Възползвайте се от професионалното ни обслужване на клиенти, за да ви помогнем да изберете правилните продукти. Ако избраното от вас оборудване не ви харесва, можете да го върнете за възстановяване на сумата в срок до 30 дни. 

Подробна информация Описание