Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Американски футбол

Американски футбол - най-качественото оборудване и аксесоари в магазин Sportano 

Американският футбол е особено популярен спорт в Съединените щати, където първоначално е разновидност на ръгби и футбол. С течение на времето спортът променя правилата си. Целта на цялата игра на терена е да се спечелят възможно най-много точки, като повечето от тях се получават от тъчдаун чрез вкарване на топката в зоната на противниковия отбор. В магазин Sportano ще намерите необходимата екипировка и облекло за американски футбол от реномирани марки като Venum, Wilson, SELECT, EVERLAST, Tapedesign, Shock Doctor, Molten, McDavid или Fox 40

Американски футбол - правила и основна информация 

Американският футбол включва отборна игра и пренасяне на топката до специално определени места за отбелязване на голове, разположени в двата края на игрището. Подаването на топката се извършва чрез хвърляне и ритане между играчите. Топката може да бъде задържана и от играч, като по този начин заобикаля противниците и се насочва към зоната за отбелязване на гол. Правилата на американския футбол донякъде приличат на тези на ръгбито, но има няколко разлики. Ако се чудите колко време продължава един мач по американски футбол, обикновено той е четири четвърти, като всяка четвърт продължава 15 минути. Времето за игра често спира след различни действия, поради което самата игра може да се удължи. При равенство в резултата след 4 четвърти се играе извънредно време, което продължава 15 минути. Ако и след допълнителното време има равенство, мачът завършва с този резултат (когато се играят мачове от плейофите, играта продължава, докато се постигне преднина от 1 точка). 

От друга страна, игрището за американски футбол има правоъгълна форма с дължина 120 ярда (малко над 109 метра) и ширина 53 и 1/3 ярда (малко над 48 метра). Граничните линии по дължината на игрището са страничните линии, а по ширината - крайните линии. Линиите за отбелязване на головете минават успоредно на крайните линии, навътре в игралното поле на 10 метра. От двете страни на игралното поле, между крайните линии и линиите за отбелязване на голове, са зоните за отбелязване на голове.  

Топките, обувките или фланелките за американски футбол - оборудване, с което си струва да се снабдите 

Най-важната част от екипировката в този спорт е американската топка, която трябва да се избира според нивото на игра. Без нея играта би била невъзможна, така че независимо дали играете професионално, или любителски, подходящата топка е от съществено значение. Освен това трябва да се снабдите и с екипировка за американски футбол, която се състои от фланелка (с вградени елементи за защита на отделните части на тялото) и шорти. В този спорт се използват обувки за американски футбол, които обикновено са специални тапи, гарантиращи сцепление със земята. Ръкавиците за американски футбол също са добър избор, както и аксесоари като скоби или ленти за ръце. Екипировката се допълва от каска за американски футбол с решетка. Продуктът осигурява защита на главата и лицето срещу въздействието на удари. Полезни са и предпазните средства за американски футбол, т.е. такива, които защитават раменете, торса, предмишниците, коленете или челюстта.  

Избор на подходяща екипировка и аксесоари за американски футбол - основна информация 

При избора на подходяща топка е важно да се съобрази с нивото на игра, като за начинаещите се препоръчват по-малки модели. Обикновено това са продукти за обучение, при които малкият размер и меката конструкция осигуряват развитието на правилен захват и техника на подаване. 

Облеклото за американски футбол трябва да има термоактивни свойства, за да позволява на въздуха да се движи добре. Късите панталони или фланелките за американски футбол трябва да имат защитна пяна или елементи за гръбначния стълб, раменете или ребрата. Екипировката се допълва от ботуши за американски футбол, които трябва да гарантират максимално сцепление и да са подходящо вградени. Обикновено се избират модели, изработени от еластичен материал, или специални тапи за американски футбол. 

Каската за американски футбол също е важна част от оборудването. Обикновено той е изграден с решетка в предната част на лицето, за да предпазва главата и лицето. Освен това изберете подложки за рамо, предмишница, коляно или челюст. По време на игра на футбол има контактни и понякога опасни ситуации, така че протекторите могат да сведат до минимум риска от сериозни наранявания.  

Американски футбол - екипировка и аксесоари от марки, на които си струва да се залага 

В асортимента на нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите американски футболни топки, аксесоари, дрехи, както и протектори. Ако тепърва започвате приключението си с този спорт, ние ще ви предоставим необходимото оборудване и облекло за американски футбол. Определено си заслужава да изберете подходящата топка за вашето ниво на игра, както и облекло, като фланелка, къси панталони, обувки и ръкавици. Екипировката трябва да бъде допълнена с подложки, които да предпазват отделните части на тялото от нараняване. Гамата Sportano се отличава с продукти на известни марки като Fox 40, EVERLAST, Wilson, Venum, Tapedesign, Shock Doctor, SELECT, Molten и McDavid. Със сигурност ще откриете подходящото за вас оборудване, а ако имате нужда от помощ - възползвайте се от професионалното ни обслужване на клиенти. 

Подробна информация Описание