Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Вериги за велосипеди

Вериги за велосипед - издръжливи и надеждни модели в магазин Sportano 

Веригата на велосипеда е един от най-важните компоненти на велосипеда и нейното правилно монтиране и състояние влияе върху комфорта и безопасността на пътуването. Той превръща силата, развивана от мускулите, в движение на целия велосипед, затова е важно да се грижите за използването му. Ако търсите подходящата верига за велосипед, в Sportano предлагаме широка гама от продукти на реномирани производители като KMC, Shimano, SRAM, CeramicSpeed или DARTMOOR. Подберете правилната верига по отношение на броя на звената и броя на редовете, така че да пасва правилно на модела на велосипеда ви.  

7, 8, 9 или 10 реда - видове велосипедни вериги 

Велосипедните вериги трябва да се разделят според широчината, т.е. броя на редовете (зъбни колела), и на тази основа да се избере подходящият вид продукт. Разграничават се велосипедни вериги с 1 скорост, които се използват при велосипеди за BMX, велосипеди с шпори и често при градски велосипеди с дерайльор в задната главина.  

Веригата за велосипед с 5 скорости, веригата за велосипед с 6 скорости, веригата за велосипед със 7 скорости и веригата за велосипед с 8 скорости са продукти, използвани за велосипеди MTB с по-ниска група на задвижване или за шосейни велосипеди. Веригата за велосипед с 9 скорости, веригата за велосипед с 10 скорости и веригата за велосипед с 11 скорости са подходящи за съвременните видове велосипеди, като шосейни, планински или трекинг велосипеди. От друга страна, 12-скоростната верига е решение, което се използва при усъвършенстваните трансмисии. Те се срещат най-често при велосипедите за MTB и за чакъл, при които широкият диапазон от предавателни числа позволява да се премахне предният дерайльор. 

Почистване и грижа за велосипедната верига 

Ако се чудите как да почистите веригата на велосипеда си, преди всичко тя трябва да бъде почистена от остатъци от стара смазка и всякакви замърсявания. За тази цел е най-добре да изберете препарати за обезмасляване или екстракционен бензин, които ефективно ще премахнат петната. Системното почистване на веригата на велосипеда и поддръжката ѝ ще осигурят правилното функциониране на задвижването, като същевременно ще увеличат експлоатационния му живот. Веригата трябва да се почиства след всяко каране от кал или пясък, които ще повлияят на живота на компонента. След като веригата изсъхне, е добре да почистите предните и задните зъбни колела с кърпа и обезмаслител. Добре е също така да смазвате веригата със специални продукти - мокри, сухи или универсални, в зависимост от условията на каране.  

Как да изберете правилната верига за велосипед? 

Когато избирате правилната верига за велосипед, е важно да я съобразите с класа на касетата и кормилната уредба, които използвате на велосипеда си. Ако търсите нова верига, нейната дължина се измерва с броя на звената. Понякога се налага да бъде съкратен, тъй като новата част невинаги има правилните размери. Стандартната дължина е между 114 и 118 звена. Освен това проверете броя на зъбните колела или редовете в касетата или свободното колело. Това ще определи ширината на веригата. В повечето случаи дължината остава постоянна, но ширината също се разграничава по отношение на външната ширина (дава се в инчове) и вътрешната ширина на връзката (дава се в милиметри).  

Размери на велосипедната верига 

Когато избирате верига, можете да се сблъскате с две измерения: дължина (брой звена) и ширина. Широчината на велосипедната верига обикновено се отнася до диапазона от 3/32 до 11/128 инча. За да изберете правилно ширината, трябва да преброите броя на редовете или зъбните колела на касетата на задното колело. Когато става въпрос за дължина, най-важното е животът на дерайльора и безпроблемната работа на задвижването. Ако веригата е твърде къса, целият обтегач може да бъде претоварен. От друга страна, твърде дългата верига ще пада при каране, което ще стане изключително неудобно. Стандартната дължина на велосипедната верига е между 114 и 118 звена, но се предлагат и по-дълги модели.  

Марки, предлагащи качествени вериги за велосипеди 

В Sportano разполагаме с богат избор от велосипедни вериги на професионалните марки KMC, Shimano, SRAM, CeramicSpeed или DARTMOOR, които се отличават с модерна технология и висококачествени компоненти. Предлагаме вериги за велосипеди от 1-скоростни до 12-скоростни вериги и с голям брой звена, за да можете правилно да подберете продукта за вашия тип велосипед. При нас ще намерите златна верига за велосипед и цветна верига за велосипед, които допринасят за естетическата стойност на вашия велосипед. Ако не сте сигурни кой модел ще бъде подходящ - моля, използвайте нашето обслужване на клиенти. В случай че избраният продукт не отговаря на очакванията ви, можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание