Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Кордажи за бадминтон

Струни за бадминтон - изберете правилно с магазин Sportano

Висококачествената струна за бадминтон е в основата на точните и мощни удари на стрелите. Изработени от издръжливи влакна, струните, предлагани в Sportano, ще отговорят на очакванията както на начинаещите, така и на опитните играчи. Изберете струната, която точно отговаря на нуждите ви, и изведете играта си на следващото ниво със Sportano. 

Струни за бадминтон - какви са разликите и как да изберем правилните?

Мрежата, която е централната част на ракетата, т.е. струната за бадминтон, се различава по дебелината на влакната и силата, с която се опъва мрежата. В зависимост от тези два параметъра се променят силата и точността на удара, както и заглушаването на вибрациите, причинени от отскока на совалката. Дебелината на влакната и силата на опъване също оказват влияние върху живота на мрежата. 

Колкото по-дебела е струната на ракетата за бадминтон, толкова по-устойчива е тя на износване и скъсване. Поради тази причина се препоръчва по-дебела плетка, особено за хора, които тепърва изучават играта. По-тънките влакна са по-чувствителни към неправилно нанесени удари и поради това са по-податливи на увреждане и счупване. Предимството на тънките влакна е по-доброто усещане за стрелите. Това е причината, поради която тази струна се избира от играчи с по-високо ниво на умения

Силата на опън на ракетата за бадминтон също е от основно значение. Долната граница е 8 kg, а горната - 15 kg. По-силната струна не винаги води до увеличаване на силата на удара. Това важи за хора, които вече са овладели техниката на удара и могат да насочат ракетата към така наречената сладка точка. Това е мястото в средата на ракетата, което осигурява най-точния и силен удар. Добрата техника на удара намалява силата, която влагате в движението на ръката, и по този начин намалява и риска от нараняване. 

На начинаещите се препоръчва да използват 8-10 кг напрежение. Въпреки че играчът има по-малък контрол върху удара, абсорбирането на вибрациите, причинени от стрелите, е по-голямо. Силата, с която стрелата се отскача, също е по-голяма. По този начин начинаещият избягва рефлекторно увеличаване на силата на удара и евентуално натоварване на ръката, което се проявява с възпаление на страничния епикондил на раменната кост, т.е. с лакът за тенис. 

Как се сменя струната на ракета за бадминтон?

Редовната подмяна на струната в ракетата за бадминтон е много важна. Дълго използваната струна губи свойствата си, което влошава силата и точността на стрелите. Той влияе и върху износването на самата ракета

Смяната на нишката трябва да се обмисли винаги, когато усетите, че ударите на елероните не са подходящи. Не всеки човек обаче, особено в началото, има това усещане. Затова е най-добре да сменяте струната на всеки три месеца. Струната на ракетата за бадминтон трябва да се смени, дори и да няма видими ожулвания по нея. След толкова време тя вече е толкова износена, че не позволява правилно управление на совалката. 

Освен това старата нишка губи еластичността си, дори ако не се използва. Поради тази причина производителите, предлагащи ракети за бадминтон за професионалисти, често ги продават без напрежение. Влажността на въздуха и температурата също оказват влияние върху живота на струната. За да се предотврати свиването и разтягането на струната, ракетата трябва да се съхранява в изолиран калъф и на сухо място при стайна температура. 

Напрежението на ракетата може да бъде сменено в специализиран сервиз, където старата мрежа се отстранява с машина и се поставя нова. Квалифициран сервизен техник може да поправи ракетата в рамките на 30 минути

Подробна информация Описание