• Безплатна доставка
  • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
  • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Топки за американски футбол

Не можем да намерим продукти, отговарящи на избрания адрес.

Американски футболни топки - изберете правилния модел в Sportano 

Топката е ключов елемент от играта в почти всички отборни спортове, включително американския футбол. Отличава се с елипсовидна форма, характерни шевове и най-често грапава повърхност. Изборът на правилната топка влияе не само върху комфорта на играта, но и върху способността за подобряване на уменията в този спорт. В Sportano предлагаме висококачествени американски футболни топки от марки като Wilson и SELECT, които са подходящи за развлекателни игри, но и за тренировки.  

Избор на подходяща топка за американски футбол 

При избора на американска футболна топка трябва да се вземе предвид нивото на игра, като за начинаещи се препоръчват модели с малки размери. Най-често това са топки за тренировка, които се характеризират не само с по-малкия си размер, но и с различен цвят от класическите продукти. Тези видове топки се характеризират и с по-мека и еластична конструкция, която ви позволява да подобрите уменията си за игра, особено техниката на хвърляне и улавяне. След като сте упражнили всички маневри на игрището, може да се изкушите да изберете по-голяма топка, обикновено размер 5. 

Американската футболна топка се различава леко от тази, използвана за ръгби, където моделът на футболната топка е по-голям и по-лек. Освен това тя има характерни шевове и панели, докато при топката за ръгби няма такива шевове. 

Размер на американските футболни топки 

Размери за американски футбол - несъмнено се чудите как да изберете правилния модел за вашите игри. За начинаещи, както вече споменахме, се избират по-малки модели с размер 3. Малко по-голям продукт вече е топката, обозначена с размер 4, а за професионални и старши игри обикновено се използва топка с размер 5. 

Американската футболна топка NFL, т.е. топката, използвана в професионалните игри, е с подходящи размери. Понастоящем в лигата по американски футбол се използва топка с дължина от 11 до 11,25 инча. Освен това топката трябва да има съответната по-широка обиколка, която е 28 до 28,5 инча, и по-тясна обиколка от 21 до 21,25 инча. Предполага се и определено тегло на топката - между 14 и 15 унции.  

Материалът, от който се произвеждат американските футболни топки 

Висококачествените американски футболни топки обикновено са изработени от естествена кожа, която има страхотно усещане и добро сцепление. Поради използвания материал те се разрушават много по-бързо, особено когато се използват върху неподходяща повърхност. Много по-често се използват синтетична кожа или композитни материали. Те се отличават със своята издръжливост и са много по-удобни за носене. Някои модели са и леки, което е важно за начинаещите, за да могат да овладеят всички хвърляния и пасове. Често можете да намерите топки, изработени от гума, които са твърди и осигуряват добър захват.  

Марки, предлагащи качествени американски футболни топки 

В Sportano ще намерите висококачествена американска топка от марката Wilson, която е изработена от комбинация от материали - синтетична кожа и гума. Освен това той се отличава с двойното си връзване, което увеличава издръжливостта и комфорта. Американската топка от SELECT е идеална за тренировки и игри за развлечение. В магазина Sportano.bg ще се снабдите с необходимата екипировка за игра на американски футбол, а нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилните продукти. 

Подробна информация Описание