Доставката е безплатна за поръчки на стойност над 100,00 лв., които са платени предварително.

Доставката на поръчки с наложен платеж е платена (19,99 лв.)

Повече за цената на доставка
Възможност за връщане в рамките на 30 дни от датата на получаване на поръчката. Инструкции за връщане на стока

Повечето продукти се доставят в рамките на 3 работни дни след изпращане на поръчката от нашия склад в Полша.

Срокът за доставка може да варира в зависимост от наличността на продукта и начина на доставка.

Повече за сроковете на доставка
Nav switch

Въведете фразата за търсене, за да видите подсказките.

Ръкохватки за велосипеди

Ръкохватки за велосипед - най-добрата селекция в уеб магазина на Sportano 

Дръжките на кормилото несъмнено оказват влияние върху комфорта при каране на велосипед, както и върху стабилния и сигурен захват. Не всички модели велосипеди имат подходящи дръжки. Обикновено слагате ръкавици за велосипед, за да направите управлението по-удобно, или можете да си купите дръжки за велосипед, които да отговарят на вашите нужди. В нашия спортен магазин Sportano.bg ще намерите ръкохватки за кормило на велосипед от професионални марки като Kellys, Ergon, Clarks или DARTMOOR

Детски, пенопластови, усукани или ретро ръкохватки за кормило - видове и дизайн 

Ръкохватките за колоездене се предлагат в няколко варианта. Най-популярни са ергономичните дръжки за велосипед, които гарантират комфортно каране благодарение на формата си, съответстваща на положението на ръцете върху кормилото. Често те са снабдени със сплескани краища с място за дланта на ръката, както и с профили, които потискат вибрациите. Традиционните дръжки се характеризират с прост и цилиндричен дизайн, който ги прави подходящи за велосипеди MTB, често наричани дръжки за велосипеди MTB. На пазара се предлагат и дръжки за велосипед с рога и модели със скоба, която представлява джанта, прикрепена към кормилото и захваната за кормилото.  

Ръкохватките се различават и по използвания материал: пенопластови, кожени или гумени ръкохватки за велосипед. Детските дръжки за велосипед са предложения за най-малките колоездачи и обикновено са изработени от пяна или гъба с грапава повърхност, за да увеличат сцеплението и комфорта. Предлагат се и в интересни цветови варианти и дизайни, например ретро, цветни или с графики.  

Как да изберете правилните ръкохватки за велосипед? 

Изборът на подходящи ръкохватки за кормило на велосипед трябва да бъде съобразен с нуждите и стила на каране на велосипедиста. Правилният им избор влияе не само върху безопасността, но най-вече върху комфорта, особено по време на по-дълги пътувания. Ако се движите по по-трудни маршрути и имате планински велосипед, си струва да изберете прави дръжки, които често имат скоба, за да се предотврати движението на елемента върху кормилото. За любителско колоездене са подходящи дръжки за велосипеди с рога. Те са снабдени с "плавник", който се разширява в средата, за да даде опора на метакарпуса. С дръжките с рога можете да разположите ръцете си удобно, за да намалите до минимум риска от изтръпване при каране. Освен това дръжките с релефна шарка работят по-добре, което подобрява сцеплението, предотвратява изплъзването на ръцете и улеснява отвеждането на влагата.  

Как избирате дръжки за велосипед за деца? 

Най-важната функция на дръжките за велосипеди е да намаляват вибрациите, предавани от колелата, и да осигуряват здрав захват и комфорт. В случай на детски велосипед дръжките трябва да са с подходящ размер, много по-малки и за предпочитане с ъгли и по-широк край, така че ръцете да не се плъзгат по повърхността. Най-добре е да изберете цветни модели, като например червени, кафяви, сини или жълти дръжки за велосипед с интересна шарка, така че да привлекат вниманието на детето и да повлияят на доброто му настроение.  

Какво е значението на материала? 

Дръжките за велосипед трябва да са изработени от леки и меки материали, които са издръжливи и не позволяват на ръката да се плъзга по повърхността. На пазара се предлагат дръжки за велосипед от пяна или гъба. Те се характеризират с добро потискане на вибрациите и осигуряват здрав захват, като същевременно са много удобни. Този материал обаче може да се насити с вода, така че да се деформира и влоши по-бързо. За изработката на дръжки се използват също силикон и гума с различна твърдост, а за повишаване на комфорта често се добавят специални гел вложки. Кожените дръжки за велосипед също са популярни. 

На кои марки, предлагащи ръкохватки за кормило, си струва да се заложи? 

В нашия магазин Sportano.bg ще откриете дръжки за велосипед Kellys, изработени от мек материал, който чудесно потиска вибрациите. Някои модели имат ергономична форма, която поддържа ръката на велосипедиста по време на каране и подобрява сцеплението. Освен това можете да намерите дръжки за велосипед DARTMOOR в интересни цветове. Те са изработени от издръжливи материали. Ако търсите професионални продукти, дръжките за велосипед на Clarks са разработени от материали, които гарантират дълготрайна употреба при всякакви метеорологични условия. Те намаляват вибрациите и се монтират бързо и лесно.  

Разгледайте офертата на магазин Sportano, където ще намерите професионални дръжки за велосипед. Нашето професионално обслужване на клиенти ще ви помогне да изберете правилния модел, а ако продуктът не отговаря на очакванията ви, можете да го върнете до 30 дни! 

Подробна информация Описание