Велосипедни каски за деца – класация 2024

Sylwia Stwora-Petela 05.07.2024

Безопасността е приоритет, когато детето се качва на велосипед, така че каската е съществена част както от обучението за каране на велосипед, така и от разходката из града и по-дългото пътуване. Разгледайте нашата класация на детски каски за велосипед и изберете модел, който ще осигури високо ниво на защита и комфорт на малкия любител на карането на две колела.

Каква е добрата велосипедна каска за дете, т.е. какъв вид?

Здрава изработка, висококачествени материали и спазване на действащите стандарти за безопасност (напр: EN 1078) Това са някои от основните характеристики на детските велосипедни каски. Добрата велосипедна каска за най-малките ездачи трябва да бъде и правилно монтирани на главата на детето., за да го предпазите максимално в случай на падане. Практическо решение е наличието на системи за управление, които позволяват каската да бъде оптимално адаптирана към индивидуалните характеристики и нужди.

Когато става въпрос за дизайн на каска, заложете на Технология In-Mold, която се основава на комбинация от външна обвивка с абсорбираща удара вложка (обикновено EPS пяна). Това прави каската издръжлива, но лека, което подобрява комфорта при носене, особено при по-дълги пътувания. За най-ефективна защита на главата от потенциални наранявания, детските каски могат да бъдат снабдени и с Система MIPS (многопосочна система за защита от удар). Това е допълнителна вложка, поставена в каската, за да се намалят ротационните сили, които могат да възникнат при удар на главата под различни ъгли.

Избор на велосипедна каска за дет е , Заслужава да се отбележи и наличието на мека, подвижна подложка и вентилационни отвори, за да се осигури ефективна циркулация на въздуха и да се предотврати прегряването на главата. От своя страна отразяващи елементи, което ще подобри видимостта на детето ви на пътя, особено необходима при шофиране след настъпване на тъмнината и при трудни метеорологични условия.

Вижте нашето ръководство за подробности: Коя каска за велосипед да изберете ?

Класация на велосипедните каски за деца

Нашият списък включва 10 от най-популярните велосипедни каски, създадени с мисъл за най-малките велосипедисти.

Детска велосипедна каска ATTABO K100

Детска велосипедна каска ATTABO K100 е проектиран така, че да осигурява възможно най-добрата защита на главата в случай на падане или сблъсък, като същевременно поддържа високо ниво на комфорт при носене, особено по време на дълги велосипедни пътувания. При този модел за външната обвивка е използвана висококачествена ABS пластмаса, която се отличава със своята издръжливост и устойчивост на деформация. Вътрешният слой се състои от отлично абсорбираща ударите EPS пяна. Освен това този материал е лек и издръжлив.

Правилното прилягане към главата се постига чрез регулиране на обиколката в диапазона 48-52 см (размер XS) или 50-54 см (размер S) и на каишката за брадичката с удобна и лесна за използване катарама. Благодарение на системата за регулиране с копче каската ще служи на детето ви за по-дълъг период от време. Добрата вентилация е осигурена от 11 вентилационни отвора, а комфортът е гарантиран от меката подложка. Каската ATTABO K100 предлага и интересен дизайн, който ще бъде допълнителен стимул за младия велосипедист да я носи редовно и да си осигури безопасно каране.

Woom Детска велосипедна каска

Велосипедна каска Деца от групата woom е един от най-добрите модели, който се отличава с ергономичната си форма, която предпазва главата на детето от всички страни, използването на технологията In-Mold, практичното магнитно закопчаване Fidlock® и функционалната козирка, която осигурява допълнителна защита на предната част на главата.

Дълбоката черупка увеличава защитата на слепоочията, челото и задната част на главата, а вътрешните сменяеми подложки с различна дебелина и копчето за регулиране с една ръка осигуряват оптимално прилягане към главата. За оптималната циркулация на въздуха тук се грижат въздушните отвори и канали, а светлоотразителното лого на марката увеличава видимостта при слаба светлина или лошо време.

Детска каска за велосипед UVEX Kid 3 CC

UVEX Kid 3 CC е с твърда конструкция, което означава, че има две обвивки: здрава външна обвивка, която е устойчива на удари, и вътрешна обвивка, която абсорбира ударите и осигурява добра изолация.

Детски велосипедни каски UVEX Kid 3 CC с формата на орех предлага системата за регулиране Monomatic – с натискането на един бутон детето регулира дизайна според собствените си нужди. За да се осигури правилно прилягане към формата на главата, тук се използва системата IAS. Леката детска каска за колоездене има 10 вентилационни отвора и подвижна, мека x-fit подплата с отлични антибактериални свойства.

Детска каска за велосипед UVEX Oyo Style

UVEX Oyo Style е каска за колоездене, изработена по технологията In-Mold, при която вътрешният слой е от EPS пяна, а външната обвивка е от поликарбонат. Каишките, базирани на системата FAS (Fast Adapting System) и системата IAS, позволяват лесно приспособяване към формата на главата, а Uvex Monomatic гарантира лесно регулиране на подходящия обхват на каишката за брадичката с една ръка. Два размера на черупката: 45-50 см и 50-54 см правят каската подходяща както за едногодишно, така и за по-голямо дете.

В тази детска каска за колоездене допълнителната защита на челото е осигурена от щита Uvex xTRA Shield, а максималната защита на задната част на главата е осигурена от подложката Uvex KID PROtect, която също така намалява риска от нараняване на главата на малкото дете, превозвано на седалката за велосипед. Други характеристики на UVEX Oyo Style включват 10 вентилационни канала, подвижна вложка във формата на мече и възможност за поставяне на LED светлина за по-добра видимост.

Детска каска за велосипед POC POCito Omne MIPS

Детска велосипедна каска POC POCito Omne MIP S разполага със системата MIPS, която ефективно предпазва от мозъчни травми, като намалява ротационните сили, създавани при удари на главата под различни ъгли. Вътрешната обвивка е базирана на лека и добре абсорбираща ударите EPS пяна, докато външната обвивка е изработена от издръжлив поликарбонат. Системата за регулиране на 360° позволява каската да се регулира точно според обиколката на главата.  

Каските POCito Omne MIPS се отличават с флуоресцентни цветове, за да можете бързо да откриете детето си. Не липсват и светлоотразителни елементи за по-добра видимост в условия на слаба светлина.

Детска велосипедна каска Alpina Ximo

Детска велосипедна каска Alpina Ximo е базирана на технологията In-Mold, която осигурява висока издръжливост, лекота и добро поглъщане на вибрациите (вътрешната обвивка е изработена от Hi-EPS пяна). Оптималното прилягане към главата на детето и стабилното задържане на каската в правилна позиция се осигурява от системата Classic Side Run.

Има и лесно за използване закопчаване Ergomatic с копче за регулиране, 12 вентилационни отвора за максимална дишаемост и светлоотразителни елементи.

Giro Tremor Детска велосипедна каска

Ако търсите детска каска за планинско колоездене, каската Дете с Giro Tremor ще бъде идеалният избор. Този модел е създаден с помощта на технологията In-Mold, която прави конструкцията издръжлива, но лека (с тегло само 285 г). Използването на системата Roc Loc Sport осигурява бързо и удобно регулиране за оптимално прилягане към главата на младия любител на планинското колоездене.  

Други характеристики на Giro Tremor Child включват 18 вентилационни отвора (предните канали са снабдени с мрежест екран, за да се предотврати проникването на насекоми), функционална козирка, която предпазва лицето, и удобна подплата, която съхне бързо и не събира миризми. Каската отговаря на европейския стандарт EN1078 и е в съответствие с американския стандарт за безопасност CPSC (приложим за велосипедни каски от 5-годишна възраст нагоре).

Детска велосипедна каска ABUS Youn-I 2.0

Велосипедна каска ABUS Youn-I 2 .0 съчетава модерен дизайн с иновативни решения за оптимална безопасност и комфорт при каране по градски пътища или извън тях. Конструкцията е базирана на технологията In-Mold, така че получавате издръжлива комбинация от външна и вътрешна обвивка с EPS, която абсорбира отлично ударите. В допълнение, областта на слепоочията и врата са защитени от по-дълбока черупка в тези области.

С какво още се отличава ABUS Youn-I 2.0? Регулиране на размера с помощта на системата Zoom Ace Evo, оборудвана с копче за регулиране и чудесна вентилационна система.

Детска велосипедна каска ABUS Smiley 3.0

ABUS Smiley 3. 0 е предпочитаната каска за деца, които започват своето приключение с велосипед – независимо дали става дума за крос-кънтри или за първото им колело. Създаден по технологията In-Mold, този модел има по-дълбока черупка и преден ръб във формата на козирка, което осигурява по-добра защита на по-голяма част от главата и врата. Каската предлага възможност за регулиране на Zoom Ace Kids както по височина, така и по ширина, което осигурява оптимално прилягане към формата на главата на начинаещия колоездач. Нещо повече, каската може да се оптимизира за плитки, например, което я прави по-удобна за носене от момичета с дълга коса.

Тази детска каска за колоездене също така осигурява адекватна вентилация на главата, защита срещу насекоми (има вградена мрежа против комари) и по-добра видимост след стъмване или при трудни метеорологични условия (светлоотразителни елементи).

Детска велосипедна каска Giro Scamp

Детска велосипедна каска Giro Scamp съчетава издръжлива и лека In-Mold конструкция с функционални системи, които подобряват безопасността и удоволствието от карането на две колела. Благодарение на наличието на поглъщаща ударите EPS пяна, каската осигурява отлично абсорбиране на ударите и вибрациите по време на удари.

Точното прилягане се осигурява от системата за регулиране Roc Loc Jr. с удобно гумено копче, а 8-те вентилационни отвора осигуряват ефективна циркулация на въздуха и помагат да се избегне прегряване и дразнене на скалпа.

Препоръчани продукти