Най-добрите вратарски ръкавици за деца – ТОП10

Marcin Denisiuk 05.07.2024


Ако знаете, че детето ви предпочита да стои между стълбовете по време на тренировките по футбол, вместо да играе на терена, струва си да помислите за закупуване на подходящи вратарски ръкавици. За да улесним избора ви, сме подготвили кратък списък с най-добрите модели от офертата на Sportano.bg. Тук ще намерите версии, оборудвани с професионални решения, познати от ръкавиците за възрастни, но адаптирани към нуждите на младите адепти на вратарския занаят.

Вратарски ръкавици за деца Nike Match

Вратарски ръкавици за деца Nike Match предлагат гладка страна на захвата, която осигурява отличен контрол на топката, което ви дава предимство – особено в дъждовни дни. Това улеснява намесата ви и допринася за увереността ви по време на тренировките и мачовете. Отвътре ръкавиците на Nike са подплатени с мека пяна, която смекчава удара при защита.

Nike Match разполага с мрежа отстрани на пръстите, за да осигури проветрение, което ще ви е от полза по време на интензивни тренировки и когато стане по-топло. Материалът е свързан с обърнати шевове в горната част, което осигурява удобно прилягане към ръката. В същото време кройката им осигурява свобода на движенията, така че да не ограничава по никакъв начин младите вратари.

Детски вратарски ръкавициe Reusch Attrakt Solid Finger Support Junior

Детски вратарски ръкавици Reusch Attrakt Solid Finger Support Junior Те са изработени от комбинация от пяна и латекс, което осигурява високо сцепление. Това прави захващането на топката по-ефективно, дори при по-лоши метеорологични условия. Освен това пяната, разположена в горната част на ръкавиците, улеснява фистинга, като абсорбира свързаните с него удари. Този универсален модел е подходящ както за тревни терени, така и за терени с изкуствена трева.

Този модел се отличава с технологията Thumb Flex със специален изрез между палеца и показалеца за по-голяма гъвкавост и ергономичност. Детските вратарски ръкавици Reusch Attrakt Solid Finger Support Junior са с практична Expanse Cut. Това е метод на обвиване на латекса около върховете на пръстите, което води до по-добър контрол на топката и по-голяма контактна площ. Еластичният маншет се регулира с велкро – за удобно прилягане.

Детски вратарски ръкавици PUMA Ultra Grip 2 RC

Детски вратарски ръкавици PUMA Ultra Grip 2 RC са изработени от висококачествени материали. В резултат на това те се отличават със своята издръжливост и са готови да издържат на трудностите на интензивните тренировки и ожесточените мачове. Използвана е 4-милиметрова пяна Ultimate Latex Grip, която осигурява отлично сцепление. Доброто омекотяване също е предимство. Екипировката помага да се потиснат сътресенията, причинени от най-силните удари. Обвивката около палеца е проектирана така, че да увеличава площта на контакт с топката, което подпомага защитата на ударите.

Самата каросерия на този модел се характеризира с ниско тегло. Производителят е заложил на материал, който предлага необходимата дишаемост по време на усилие. Детските вратарски ръкавици PUMA Ultra Grip 2 RC имат плоска кройка, която е близо до ръката, но не ограничава свободата на движенията. Регулируемото закопчаване с велкро осигурява удобно прилягане.

Детски вратарски ръкавици размер 4 T1TAN Classic 1.0 White-Out Junior

Вратарски ръкавици за деца размер 4 T1TAN Classic 1.0 White-Out Junior са с дизайн Flat Cut, който увеличава площта на захвата. Това прави 3-милиметровата латексова пяна още по-ефективна в подкрепа на младите вратари по време на игра. Горната част е снабдена с технологията Punching Zone. Тя улеснява насочването на юмрука и повишава контрола, като допълнително гаси ударите, свързани с тази техника.

Горната част е снабдена и с мрежести панели, които проветряват ръцете и по този начин увеличават комфорта при игра. Детските вратарски ръкавици T1TAN Classic 1.0 White-Out Junior с размер 4 имат класически дизайн за лесно обличане и сваляне. Високата стабилност се осигурява от регулируемата лента с велкро, която е лесна за управление – дори когато ръкавиците вече са на ръцете.

Професионални вратарски ръкавици за деца 4keepers Champ Training VI Rf2G

Професионални вратарски ръкавици за деца 4keepers Champ Training VI Rf2G е модел за обучение, който се отличава със своя захват. Това се дължи на технологията Super Soft Grip, която представлява специална пяна, която ще улесни изпълнението на задачата. Горната част се отличава с 3D релеф, чиято дълбочина допълнително предпазва ръцете на младия вратар по време на фистинг.

Методът на свързване RF2G елиминира шевовете в основата на пръстите, което дава осезаеми предимства по отношение на подобреното усещане и оказва положително влияние върху комфорта при носене. Професионалните детски вратарски ръкавици 4keepers Champ Training VI Rf2G са снабдени с бързосъхнеща материя от вътрешната страна, която ефективно отвежда излишната влага, увеличавайки комфорта по време на интензивни тренировки.

Вратарски ръкавици за деца Reusch Attrakt Solid Junior

Вратарски ръкавици за деца Reusch Attrakt Solid Junior не съдържат латекс, към който някои хора са алергични. Тяхното предимство е високото сцепление, осигурено от високоустойчивата синтетична пяна. Това се изразява в здраво захващане и по-голяма устойчивост на износване. Това е универсален модел, който е разработен за игра както върху естествена, така и върху изкуствена трева.

Производителят на ръкавиците е избрал Expanse Cut, който представлява обвиване на материала за захващане в края на пръстите. Това увеличава контрола върху топката, като прави защитата по-ефективна. Детските вратарски ръкавици Reusch Attrakt Solid Junior се възползват от технологията Thumb Flex. Това означава, че те разполагат с изрез между палеца и показалеца. Това подобрява ергономичността и свободата на движение на ръката.

Детски вратарски ръкавици размер 5 T1TAN Fluo Beast 3.0

Детски вратарски ръкавици размер 5 T1TAN Fluo Beast 3.0 се отличават с отлично сцепление, което се дължи на пяната Gorilla Grip с дебелина 3 мм. Тя повишава ефективността на намесите по време на тренировки и по време на мачове, което ще даде увереност на младите спортисти. Това решение работи еднакво добре както в сухи дни, така и когато вали дъжд и футболната топка става хлъзгава.

В горния слой на ръкавицата има зони за пробиване, които са полезни при фистинг. Те ви позволяват да дадете правилната посока на топката по време на тази дейност, а също така омекотяват удара. Детската вратарска ръкавица T1TAN Fluo Beast 3.0 с размер 5 и плоска кройка е с увеличена зона на захващане. Това не само осигурява по-добър контрол, но и гарантира прецизна защита – дори и при най-силните удари.

Вратарски ръкавици за деца 4 Keepers Soft Azur NC Jr

Вратарски ръкавици за деца 4 Keepers Soft Azur NC Jr е професионален модел за тренировки и мачове, снабден с пяната New Basic Grip. Тя се отличава с чудесно сцепление при сухи условия, но ще се представи добре и при дъжд. От вътрешната страна има тъкан Jacquard Mesh, чиято дишаща способност ще намали прегряването и ще осигури ефективно отвеждане на излишната влага.

В областта на палеца е използван еластичен материал, за да се предотврати рискът от разкъсване при трудни интервенции. Детската вратарска ръкавица 4keepers Soft Azur NC Jr е със специална 3D релефна украса в горната част, която ще улесни прецизното удряне с юмрук и ще потисне ударите, причинени от него. Производителят е заложил на негативната кройка, която е една от най-популярните при вратарските ръкавици. Тя гарантира отлично прилягане, усещане за топката и контрол.

Вратарски ръкавици за деца PUMA Ultra Play RC

Вратарски ръкавици за деца PUMA Ultra Play RC имат част за захващане, изработена от латекс с дебелина 2 мм, която осигурява добро сцепление, независимо от условията. Това ще помогне на младите футболисти и състезатели да изпълняват тренировъчни задачи и ще даде възможност за ефективни намеси по време на мач. От вътрешната страна този модел е подплатен с бързосъхнещ материал, който подобрява комфорта по време на интензивни усилия.

В горната част има латексови изпъкналости, които увеличават силата на фистинга. В същото време това решение служи за омекотяване на ударите, което предпазва ръцете. Детските вратарски ръкавици PUMA Ultra Play RC са с класическа кройка, която позволява добро прилягане и осигурява необходимата свобода на движенията и необходимия комфорт. Регулирането се извършва с помощта на каишка с велкро.

Детски вратарски ръкавици SELECT 88 V22

Детски вратарски ръкавици SELECT 88 V22 благодарение на използването на изолационни материали, те ще работят добре и през по-студените дни. В зоната за захващане е използвана 3-милиметрова Ultra Pro латексова пяна. Този патент увеличава сцеплението, тъй като ръцете ефективно „залепват“ за топката.

Вътрешността на детската вратарска ръкавица SELECT 88 V22 е облицована с материал Airprene, който абсорбира добре влагата, което ще се окаже полезно в дъждовни дни и при максимално натоварване. Освен това неговата еластичност осигурява комфорт, като поддържа кройката Anatomical Fit. Това ще позволи на детето ви да запази свободата на движенията, улеснявайки прецизния захват.

Препоръчани продукти