Велосипед за крос-кънтри за 2-годишно дете – класация 2024

Sylwia Stwora-Petela 05.07.2024

Изправени сте пред избора на първото колело за балансиране на детето си? Разгледайте нашата класация на велосипеди за 2-годишни деца, за да изберете най-добрия модел, който ще подпомогне двигателното развитие на детето ви и бъдещите му умения за каране на колело.

Велосипед за крос-кънтри – как да изберем?

Велосипедът за преходи е чудесен начин детето ви да започне приключението си на две колела. По време на играта малчуганът усвоява координация и умения като баланс, маневриране и управление на превозното средство, което ще му помогне да премине към стандартен велосипед през следващите години. Това е и чудесен начин да насърчите детето да бъде активно на открито и да се научи на самостоятелност. Ето защо е толкова важно да изберете велосипед за крос-кънтри за 2-годишно дете, който да отговаря на неговия/нейния ръст. В таблиците на производителите на велосипеди за юноши можете да намерите информация и за напречното сечение, което показва разстоянието между земята и крачола.

Когато избирате велосипед за балансиране за двегодишно дете, ще е практично да можете да регулирате височината на седалката и кормилото, което ще ви позволи да адаптирате настройките и на двете към растящото дете. По този начин превозното средство ще остане с вас за по-дълго време. Що се отнася до размера на колелата на „кросоувър“ за 2-годишно дете, оптимални ще бъдат моделите с размер 10″ или 12″.

Кой велосипед за крос-кънтри за 2-годишно дете? Класация

За да улесните търсенето си идеален велосипед за крос-кънтриo за дете на 2 години, създадохме класация на модели на производители, ценени от родителите, като например; Qplay, ATTABO, Milly Mally, Kellys или Kinderkraft. Предлага се в Sportano.bg велосипеди за малки деца са стабилни, здрави конструкции, изработени от висококачествени материали и оборудвани с редица практични функции, които отговарят на нуждите и способностите на най-малките ездачи. Всички велосипеди от нашата гама отговарят на стандартите за безопасност (напр. европейския стандарт EN-71).

Бягане с велосипед woom 1

Бягане с велосипед woom 1 е изключително лека конструкция (2,95 кг) с устойчива на удари рамка, изработена от висококачествена алуминиева сплав 6061, 12-инчови колела, възможност за регулиране на височината на седалката от 25,5 до 36,5 см и механични спирачки. Пониженият център на тежестта прави велосипеда по-лесен за управление, а ниската рамка осигурява удобно качване и слизане. Седлото с подсилени странични части за предотвратяване на износване гарантира комфортно каране, а ограничителят на завъртането на кормилото позволява стабилно и плавно управление на велосипеда.

Благодарение на леките гуми Schwalbe G-One Speed 12×1,35″ с високо сцепление с терена и ниско съпротивление при търкаляне детето ви ще може да се съсредоточи върху усвояването на координацията и баланса, докато се движи както по равен, така и по неравен терен. Друг акцент в крос-кънтри велосипеда woom 1 са ергономичните, широки кормила с дръжки woom Ergogrip, които позволяват на малките ръце да се държат здраво. Безопасното и ефективно спиране се осигурява от мини V-образната спирачка.

Milly Mally 4in1 Optimus Plus триколка велосипед за крос-кънтри

Milly Mally 4в1 Optimus Plus е идеалният избор, когато търсите функционален модел, с който детето ви да премине през началните етапи на обучението по каране на велосипед. С 4 конфигурируеми настройки, които да отговарят на нуждите и нивото на напредък на детето ви, тази триколка позволява на малчугани на възраст едва 12 месеца да направят първите си стъпки на велосипеда. Практична функция е 4-позиционната регулируема дръжка (85/89/94/98 см – в зависимост от височината на човека, който подкрепя детето по време на каране), която може лесно да се отстрани, когато не е необходима.

Рамката на този крос-кънтри велосипед е изработена от здрава и устойчива на корозия стомана, а колелата от пяна гарантират гладко и приятно каране, дори по неравен терен. Ергономичната седалка и удобното кормило с възможност за регулиране на височината позволяват оптимално адаптиране на параметрите на велосипеда към бързо променящите се нужди на малкия велосипедист. Наличието на ограничител на завоите намалява риска от неочаквано преобръщане.

PUKY LR M Класически велосипед за крос-кънтри

PUKY LR M Класически велосипед за крос-кънтри е комбинация от високо качество на изработката, внимание към детайлите и стилен дизайн. Велосипедът за крос кънтри със стоманена рамка е с ретро дизайн и предлага ниско разположена рамка, така че вашето мъниче да се качва и слиза с лекота и да може по-лесно да поддържа контрол над превозното средство. Използването на устойчиви на пробиване гуми от EVA пяна и сачмени лагери подобрява комфорта и безопасността при пътуване, а практичната поставка за крака позволява на краката да си починат след ускорение или при спускане по наклон.

При PUKY LR M Classic височината на седалката и кормилото може да се регулира, за да отговаря на нуждите на малкия потребител. Тук има и редица функционални екстри, които да подобрят пътуването на водача: поставка за крачета, плетена кошница на кормилото за пренасяне на любими играчки и ергономични дръжки на кормилото.

Велосипед за крос-кънтри Kinderkraft Tove

Защо да изберете bелосипед за бягане Kinderkraft Tove за двегодишно дете? Тя съчетава лека, но изключително здрава конструкция с практични решения и уникален стил. Този велосипед за крос-кънтри е произведен от здрава PP и TPR пластмаса, която е устойчива на механични повреди. Благодарение на възможността за регулиране на височината на седалката в диапазона 30-35 см, превозното средство ще придружава малчугана в колоездачното приключение за по-дълъг период от време (до тегло 25 кг). Използването на колела от пяна, които се характеризират с висока устойчивост на пробиване и липса на необходимост от помпане, позволява да се наслаждавате на дълги разходки по различни повърхности. От друга страна, неплъзгащите се дръжки на кормилото ви помагат да поддържате стабилен захват във всяка ситуация.

Kinderkratf Tove може да се сгъне в 3 лесни стъпки, а благодарение на малкото си тегло (само 2 кг) велосипедът е лесен за транспортиране, когато на детето му омръзне да кара. Освен това наличието на 2 практични дръжки улеснява пренасянето му.

Велосипед за крос-кънтри Kellys Kite 12 Race

Състезание на Kellys Kite 12 е стилен и функционален велосипед, който ще позволи на вашето двегодишно дете да направи безопасно първите си стъпки на две колела. Това детско колело за отбиване има лека рамка, за която е използвана висококачествена алуминиева сплав, отличаваща се с издръжливост и устойчивост на деформация. Тук имаме и регулируемо седло с височина в диапазона 35-40 см и кормило с възможност за регулиране на височината от 49 до 54 см.

Цялата система се допълва от 12-инчови надуваеми гуми с протектор с отлично сцепление с почвата, които абсорбират добре ударите и намаляват умората при шофиране, особено при по-твърди или трудни повърхности.

Велосипед за крос-кънтри Kinderkraft Runner

Оригинален дизайн, дървена конструкция от бреза, удобно регулируемо седло в диапазона 37-44 см и здрави колела с лагери и гуми от пяна с добро сцепление са основните предимства на Велосипед за крос-кънтри Kinderkraft R unner . Този детски велосипед е снабден с кормило със заключване за по-добър контрол, както и с гумени дръжки с противоплъзгащи свойства, за да се предотврати случайното изплъзване на малката дръжка от кормилото.

Kinderkartf Runner разполага и с практична дръжка, която ви позволява удобно да пренасяте велосипеда в колата или когато детето ви не иска да го използва. Бегачката е подходяща за деца с ръст между 90 и 135 см.

Детски велосипед Huffy Princess Balance за крос-кънтри 

Детски велосипед Huffy Princess Balance за крос-кънтри   е идеален за малкия почитател на карането на две колела, който обожава принцесите от приказките на Disney. Това балансиращо колело за двегодишни деца разполага с колела от непробиваема EVA пяна и здрава рамка, изработена от висококачествена стомана. Благодарение на регулируемите на височина подплатена седалка и кормило, можете свободно да регулирате подходящите диапазони, за да отговарят на бързо растящия ви велосипедист. Превозното средство е подходящо за момиче с ръст между 88 и 105 см.

Уникалната комбинация от розово и бяло с изображения на принцеси: Ариел, Жасмин, Бела, Тиана и Пепеляшка, ще накара детето ви да се научи да язди и да прекарва времето си навън. Велосипедът Huffy се предлага и във версия с изображения на Човека-паяк и Светкавицата Маккуин от анимационния филм „Колите“.

Препоръчани продукти