Ски обувки Fischer – TOP8

Sylwia Stwora-Petela 01.03.2024

В продължение на години ски обувките Fischer предлагат комбинация от висококачествена изработка и иновативни технологии, които привличат както професионалистите, така и зимните ентусиасти. Представяме ви най-добрите ски обувки на австрийската марка от сериите RC4, Ranger ONE или Travers, които осигуряват отлично представяне, комфорт и безопасност на пистите или извън тях. Ще откриете обувки както за любителите на спускането, така и за любителите на ските, подходящи за скиори от всички нива на умения.

Най-добрите ски обувки Fischer – TOP8

Ски обувки Fischer от серията RC4 са предназначени за напреднали и средно напреднали скиори, които ценят прецизността и комфорта при целодневно каране. Колекция Ranger са универсални ботуши за всякакви терени, предназначени както за спускане, така и за катерене (със ски и без ски). Те предлагат Механизъм за ски/ходене, увеличаване на подвижността на горната част на обувката за по-лесно движение и Вложки Dynafit®, които могат да се закачат и за връзките за скитуризъм. Ски обувки от Рейнджър ЕДИН са предназначени за начинаещи и средно напреднали ездачи, които ценят преди всичко комфорта и топлината. Серията RC4 Podium RD са обувки за скачачи на тояга, а за любителите на беккънтри е създадена колекция Ски обувки Transalp и Travers.

Какво да кажем за най-малките ски ентусиасти? Новата колекция Ботуши Fischer junior, която отговаря на нуждите на децата, които правят първите си стъпки по пистите, на младите състезатели и на следващото поколение фрийрайдъри и парашутисти. Тук е мястото на изключително лекия Fischer Ranger JR оборудвани с Вложки Dynafit®, механизъм Ski/Walk и подметка GripWalk®, което ще позволи на младия парашутист да се наслаждава на катеренето и изследването на райони извън утъпканите пътеки.

Вижте кои конкретни модели ски обувки Fischer си заслужава да изберете от гамата на Sportano.bg.

Мъжки ски обувки Fischer RC4 PRO MV GW BOA ZF CFC

Fischer RC4 PRO MV GW BOA ZF CFC е най-високият модел в гамата на Fischer за спортно каране по обработени писти. Характеризира се с BOA® H+i1 Fit System която гарантира бързо и прецизно регулиране на прилягането на обувката. Осигурени са също така максимален комфорт и ефективно приспособяване към индивидуалната форма на стъпалото на скиора:

  • широк велкро Каишка Phatt Maxx за оптимално прилягане;
  • иновативен Смилаем език, чиято форма може да се променя според нуждите ви, без да се губи функционалността;
  • система Grindable Bootboard и RD20 Race Canting, за да можете да променяте височината и ъгъла на обувката според нуждите си.

Други иновативни характеристики на ски обувките Fischer RC4 PRO MV GW BOA ZF CFC включват. Подплата ZipFit® произведени от Корк OMFit, Нехлъзгаща се подметка GripWalk® и подсилена с въглеродни влакна горна част Карбонов маншет-Alpine.

Мъжки ски обувки Fischer RC4 110 MV VAC GW

RC4 110 MV VAC GW е усъвършенствана ски обувка с ниво на огъване 110. Тя осигурява прецизно прилягане благодарение на закопчаването с 4 катарами с възможност за микрорегулиране, технологията Vacuum thermoforming и FISCHER Scan-Fit® Last (технология за сканиране на стъпалото за перфектно прилягане на обувката към конкретното стъпало).

Обувките, оборудвани с подметката GripWalk®, са идеалният избор за напреднали скиори. Наличието на Grindable Bootboard ви позволява да променяте височината и ъгъла на обувката, като по този начин увеличавате комфорта и ефективността.

Мъжки ски обувки Fischer Ranger ONE 100 Vac GW

Fischer Ranger ONE 100 Vac GW е универсален и удобен модел обувки за средно напреднали скиори, които искат висока производителност и функционалност както за каране на ски, така и за ходене. Интегрирана система Ski/Walk разположен в горната част на обувката, позволява бързо превключване между режимите. Целодневният комфорт е гарантиран от технологията Вакуум, за перфектно прилягане към анатомията на стъпалото, по-голяма гъвкавост и по-ниско тегло на обувката (15% по-малко от стандартна ски обувка).

Има и система за закопчаване с 4 катарами с микрорегулиране за максимално прилягане и ефективно предаване на енергията от обувката към ските, опция за регулиране на зоната на подбедрицата, подметка GripWalk® и удобна подплата. Multi Performance HV.

Мъжки ски обувки Fischer RC ONE 90

Лека и закопчана с 4 катарами Fischer RC ONE 90 с твърдост 90 е отличен избор, ако сте средно напреднал скиор, който търси компромис между комфорт и висока производителност, а освен това имате висока подбедрица. Ще ги оцените и ако се нуждаете от допълнително пространство за пръстите на краката по време на дългите часове каране (тук имаме повдигната част за пръстите). Благодарение на технологията Плаващ капак за влизане, Ботушите могат да се обуват и събуват бързо и ефикасно, дори при тежки метеорологични условия. Видът на подметката, използван тук Alpine е снабдена с твърда пластмасова пластина, която осигурява бързо и лесно освобождаване от връзките.

Прецизното прилягане на вътрешните ботуши е гарантирано от технологията Thermoshape, което позволява термоформоване на облицовката. Въпреки това технологията SOMA-TEC помага за поддържане на позиция на стъпалото, която не натоварва сухожилията. 

Ски обувки Fischer Travers TS

Fischer Travers TS е идеалният спътник за трудни изкачвания и незабравими спускания в непокътната пудра. Тези обувки за ски туризъм се отличават с Система за дантелена рамка, система за затваряне Boa® и каишка Phatt Maxx с ширина 45 м, което осигурява прецизно прилягане и висок комфорт при всякакви условия. Наличие на функции Плъзгаща се катарама позволява бързо отваряне или затваряне на катарамата с едно движение, което прави превключването между режимите „Ски/ходене“ много по-ефективно.

Други предимства на този модел са: обхват на движение до 80 градуса, Вложки DYNAFIT® и система Система за заключване на режима Hike Ride, който отговаря за работата на обвивката на системата в три режима: Hike (движение на горната част напред и назад), Ride (заключване на задната част на горната част) и Lock (пълно заключване на черупката). Благодарение на технологията SOMA-TEC не е необходимо да се притеснявате за претоварване на ставите си, дори при дълги преходи.

Ски обувки Fischer Travers GR

Ски обувки Fischer Travers GR е лека и издръжлива конструкция от Grilamid с ниво на гъвкавост 100. Моделът е оборудван с Система за дантелена рамка в комбинация със система за затваряне BOA®, за да се гарантира прецизно взаимодействие между обувките и краката. Имаме катарама Slider Buckle за бърза смяна на режимите на изкачване и спускане, вложки DYNAFIT®, съвместими с повечето ски връзки, и възможност за оформяне на подложката.

В допълнение, Fischer Travers GR гарантира обхват на движение до 80 градуса, прецизно прилягане и здраво захващане благодарение на каишката. Турне на Phatt Maxx и опора за коленните и глезенните стави благодарение на технологията SOMA-TEC. Заслужава си да се спомене и ОСНОВА БЕЗ УСУКВАНЕ, карбоново-арамидна пластина, която предава енергията от обувките към ските.

Детски ски обувки Fischer RC4 60 JR GW

Fischer RC4 60 JR GW е детска ски обувка с гъвкавост 60, която гарантира отлично съотношение между опора и контрол и гъвкавост, което се превръща в идеална подкрепа за подобряване на ски уменията. Здравите и устойчиви на повреди и атмосферни влияния алуминиеви катарами не само осигуряват оптимално прилягане, но и са лесни за управление. Наличието на противоплъзгащата се подметка GripWalk® улеснява удобното ходене без ски и осигурява безопасност върху мокри и хлъзгави повърхности.

Тези детски ски обувки Fischer предлагат топла и ергономична вътрешна обувка Junior Liner, което гарантира високо ниво на топлинен комфорт по време на дългите часове, прекарани на пистите.

Детски ски обувки Fischer Two

Fischer Two е идеалната обувка за най-малките скиори, които правят първите си стъпки на два борда. Изключително леката конструкция предлага прецизно закопчаване с две каишки с възможност за регулиране и водоустойчив и издръжлив изолатор, който не позволява на сняг, дъжд или мръсотия да попаднат във вътрешността на обувките, което увеличава комфорта по време на трудните условия на пистите. Гащеризоните се слагат бързо и лесно, дори когато носите ръкавици.

Други характеристики на детските ски обувки Fischer Two включват топлинно оформена вътрешна обувка и подметка GripWalk® с отлично сцепление върху различни повърхности.

Ботуши Fischer – основните технологии

Вече 100 години марката Fischer демонстрира иновативен подход, като непрекъснато подобрява своите ски обувки и въвежда иновативни решения, които водят до по-добро ски преживяване. Ето някои от ключовите технологии и решения, които отличават ски обувките Fischer:

  • VACUUM – система персонализиране на обвивката и подложката на ски обувката (вътрешна обувка) беше значителна стъпка към персонализирането на ски оборудването. Иновативният процес включва термична модификация на обувките с помощта на Вакуумни машини. При температура под 80°C ботушите са прецизно оформени според анатомията на стъпалото на потребителя, което елиминира потенциалните точки на натиск или зони на дискомфорт. Това ви позволява да постигнете перфектно прилягане на обувката и да получите по-добро изживяване при езда.
  • три варианта на ширина – Ски обувките на Fischer се предлагат в три ширини в областта на средната част на стъпалото, което дава възможност за адаптиране на обувките към различни форми на стъпалото и предпочитания на потребителите. За тези с тесни крака бяха разработени модели като LV (нисък обем), които имат ширина 98 мм, на свой ред за хора с широки стъпала са изготвени версии HV (голям обем), като Ширина 102 мм. Ски обувки, обозначени като MV (среден обем) Оферта Ширина 100 мм;
  • Система BOA – Въпреки че няколко марки са я включили в новите си модели ботуши за спускане за любители и експерти, само в колекцията на Fischer системата BOA® се намира в модел, предназначен за спортно каране. (RC4 PRO MV);
  • Вътрешна обувка ZipFit® – От сезон 2023/2024 г. нататък топ моделите на обувките от колекцията RC4 на Fischer (включително тези със системата BOA) разполагат с подложки на марката ZipFit®. Вътрешните ботуши, които се изработват ръчно в Италия от повече от 30 години, се отличават с пълнеж, направен от специална Корк OMFit, който е не само изключително удобен, но и много издръжлив;
  • Подметка GripWalk® – Специалната гумена подметка е съвместима със ски връзки, което улеснява придвижването. Освен това тя гарантира отлично сцепление с почвата, като предотвратява подхлъзване при движение без ски, и е изключително устойчива на износване. Подметката GripWalk® се използва при всички модели ски обувки на Fischer (с изключение на колекцията RC4 Podium за състезатели);
  • Механизъм за ски/ходене – Интегрираната катарама позволява на горната част на обувката да бъде по-подвижна за по-лесно движение. Специалният лост може да се намери в моделите Fischer Ranger и Ranger One.

Избор на ски обувки – най-важните параметри

За да постигнете възможно най-добро представяне на пистите или в планината, като същевременно поддържате максимален комфорт и безопасност, е важно да обърнете внимание на фактори като:

  • правилен размер – правилният размер на обувките осигурява по-добро предаване на торсионния импулс от стъпалото към ските, което прави карането на ски по-ефективно и по-безопасно. Ски обувките не трябва да са прекалено големи – използването на услуги за обущари. По-лесно е да увеличите обвивката на обувката, отколкото да я намалите. Струва си да не забравяте да пробвате обувките със скиорските чорапи, с които възнамерявате да карате;
  •  flex – Известен още като твърдост на обувките, това е параметър, който трябва да бъде съобразен с възможностите и теглото на скиора. Скала индекс на гъвкавост започва от около 40 (за деца) и достига до 150 (състезатели). Повечето добри скиори използват обувки с твърдост 70-110. При монтажа е важно да се вземе предвид, че ски обувките ще се притискат много по-лесно при стайна температура, отколкото при минусови температури на пистите;
  • ниво на скиора – Начинаещите и тези с по-малко опит в карането на ски се нуждаят от обувки с ниска гъвкавост. Освен това не е задължително те да пасват идеално. Колкото по-високо е нивото на каране на ски, толкова по-твърди трябва да са обувките и толкова по-прецизно да пасват. Твърде твърдите обувки могат да ограничат напредъка на начинаещите скиори и дори да ги откажат от карането на ски. От друга страна, лошо прилягащите ботуши за средно напреднали и напреднали скиори могат да създадат опасни ситуации поради по-лош контрол на ските, както и да отнемат удоволствието от карането на ски;
  • персонализация – Всяко стъпало е различно, така че за да получите най-добре пасващи ски обувки за вашето специфично стъпало, стил на каране и ниво на каране, трябва да се възползвате от възможността за индивидуална персонализация. Професионален обувки за обувки от Sportano, Въз основа на анализ на стъпалото ви, както и на вашите нужди и цели, те ще ви помогнат да изберете оптималния модел ски обувки. Струва си да се отбележи, че както обвивката на обувката, така и вътрешната част на обувката (т.нар. лайнер) могат да бъдат персонализирани. Нещо повече, ски обувките Fischer са оборудвани със системата VACUUM, която дава възможност за пълно персонализиране;
  • дестинация – когато избирате ски обувки, помислете как, къде, кога и колко често възнамерявате да карате ски и какви са очакванията ви от обувките.;
  • приспособяване към пола – Дамските ски обувки често имат леко снижена горна част, за да паснат по-добре на женската анатомия.

Подробни указания ще намерите в нашето ръководство: Как да изберем ски обувки?

Polecane produkty