Най-добрите електрически велосипеди – ТОП10

Sylwia Stwora-Petela 04.03.2024

Търсите ли електронен велосипед, който да направи ежедневното ви пътуване или пътуванията из града удоволствие? Или пък се нуждаете от велосипед, с който да изследвате нови места и да покорявате по-предизвикателни терени, за да подпомогнете своите бягства? В нашата статия „Най-добрите електронни велосипеди“ подбрахме 10 електронни велосипеда, предлагани в Sportano.co.uk, които не само отговарят на най-високите стандарти за качество и производителност, но и се отличават с иновативни функции, дизайн и комфорт при каране.

Електрическите велосипеди станаха неразделна част от градския пейзаж, предлагайки не само екологична алтернатива на традиционните превозни средства, но и удобен и ефективен вид транспорт. Не липсват и МТБ електронни велосипеди, предназначени за каране в най-различни терени – от горски пътеки до предизвикателни планински пътеки и труднодостъпни райони.

Най-добрите електрически велосипеди – ТОП10

Избор на подходящ електрически велосипед може да бъде доста голямо предизвикателство поради разнообразието от модели и функции, затова решихме да съберем 10-те най-популярни и най-добри електронни велосипеди от гамата на Sportano.bg, за да улесним задачата ви.

Електрически велосипед Superior eXP 8089 36V 14Ah 504Wh

Електрически велосипед Superior eXP 8089 с мощния си, но изключително тих двигател Shimano EP8 (максимален въртящ момент 85 Nm) и батерия 504 Wh, ще се окаже незаменим спътник при вашите планински преходи. С този електрически хардтейл можете да изминете до 120 км с едно зареждане (режим Eco). Благодарение на вградената батерия и вътрешното водене на кабелите (ICR), този електровелосипед предлага естетически издържан и модерен външен вид. Липсата на стърчащи кабели повишава безопасността при каране, тъй като няма опасност да се закачите за тях или да ги повредите в случай на падане. Вътрешното прокарване на кабелите също така помага за поддържането на чистотата на велосипеда, тъй като кабелите не събират мръсотия и прах при преминаване през трудни терени.

Superior eXP 8089 е оборудван с вилка SR Suntour XCR34 с въздушно окачване със 120 мм ход и компоненти на групата SHIMANO DEORE в конфигурация 1×11, което осигурява плавно и комфортно каране без излишно дърпане или затруднения при превключване на предавките. Тук имаме и хидравлични дискови спирачки Tektro HD-M735 с конструкция с четири бутала, които гарантират, че велосипедът спира уверено на всякаква повърхност. Съвместимостта с мобилното приложение E-Tube Project ви позволява да персонализирате настройките на велосипеда в зависимост от терена и условията.

LOVELEC Sargo 36V 20Ah 720Wh електрически велосипед

Този електрически планински велосипед на чешкия производител ще издържи теста както за начинаещи, така и за по-опитни планински колоездачи. На борда на електрическия велосипед LOVELEC Sargo ще откриете енергийно ефективен централно разположен двигател DAPU (максимален въртящ момент 95 Нм) и мощна батерия, която може да измине до 170 км с едно зареждане. Батерията е сменяема, което позволява лесното ѝ зареждане при престой, например.

Електронният велосипед LOVELEC предлага дерайльор Shimano Alivio със задвижване 1×9, прецизни хидравлични дискови спирачки Tektro HD-T275 и вилка Suntour XCM с регулиране и 100 мм ход. Водонепроницаемият контролен панел с LCD дисплей и 5 режима на поддръжка ви позволява да регулирате параметрите на каране според индивидуалните си нужди и терена.

Orbea Rise H30 540Wh електрически велосипед 2023

Електрически велосипед Orbea Rise е един от най-леките модели e-MTB на пазара. Има мощен двигател Shimano EP600-RS (максимален въртящ момент 85 Нм) и вградена в рамката батерия с капацитет 540 Wh, която в комбинация с допълнителна батерия Range Extender RS осигурява допълнителни 252 Wh, което ви позволява да се наслаждавате на дълги експедиции.

Rise H30 използва задвижване 1×12 от групата Shimano Deore, което се изразява в плавно и безпроблемно превключване, а широкият диапазон от предавателни числа гарантира, че можете да настроите предавките според текущите си нужди. Този планински електрически велосипед има и пълно окачване, лека, но издръжлива алуминиева рамка с частично вътрешно водене на кабелите и прецизни хидравлични дискови спирачки Shimano MT410.

Електрически велосипед GHOST E-ASX 160 Universal 625Wh

GHOST E-ASX 160 Универсален е многофункционален електровелосипед с мощен централен двигател Bosch Performance CX Smart System (85 Нм въртящ момент), който осигурява плавно подпомагане. Електронният велосипед разполага с четири режима на подпомагане, автоматичен режим (eMTB) и режим WALK до 6 км/ч за комфортно управление на едноколесния велосипед в трудни условия. Освен това той е съвместим с приложението Bosch Flow.

Универсалният електровелосипед GHOST E-ASX 160 използва задвижване 1×12 SRAM SX Eagle, което гарантира плавна смяна на предавките. Предното и задното окачване на марката Rock Shox позволяват на велосипеда да преодолява неравностите с комфорт, а хидравличните спирачки Shimano MT420 осигуряват ефективно спиране във всяка ситуация. Батерията тук е поместена в лека и издръжлива алуминиева рамка, която осигурява не само естетика, но и допълнителна защита и по-добър баланс на велосипеда.

EcoBike RX500 48V 17.5Ah 840Wh X500 LG електрически велосипед

Електрически велосипед EcoBike RX500 е електрически планински велосипед с централен двигател Ananda® с максимален въртящ момент до 130 Nm и батерия с капацитет 840 Wh. Заедно с въздушния амортисьор SunTour XCR-AIR LOR със 120 мм ход, големите колела, оборудвани с широки гуми Schwalbe® Nobby Nic (29 x 2,6 инча), и контурираната седалка с гел VELO VL-3363 ще покорите всяко изкачване и препятствие и ще достигнете труднодостъпни места с комфорт.

Алуминиевата рамка осигурява ниско тегло, но и висока здравина и устойчивост на деформации. Използва се надеждно задвижване Shimano Deore в конфигурация 1х10 и хидравлични дискови спирачки Shimano MT400, които са гаранция за ефективно спиране във всяка ситуация. Отличителна черта на този e-MTB е контролният панел с цветен дисплей, който ви позволява да настройвате необходимите параметри за каране по интуитивен начин, и сензор за здрач – той сам регулира нивото на подсветката на екрана в зависимост от условията на осветление.

LOVELEC Izar 36V 12Ah 432Wh сгъваем електрически велосипед 2023

Сгъваем електрически велосипед LOVELEC Izar е идеален за градски пътувания, придвижване до работа или бързи пътувания извън града. Литиево-йонната батерия с капацитет 12Ah, разположена в рамката, осигурява нисък център на тежестта за по-добра стабилност и маневреност при каране. Можете да изминете до 100 км с едно пълно зареждане. 500W двигател в задната главина с максимален въртящ момент от 45 Nm осигурява плавно и тихо каране и безпроблемно изследване на градските райони.

Градски електровелосипед с лека и издръжлива алуминиева рамка, 7-степенна трансмисия Shimano Tourney, която осигурява плавна смяна на предавките, и LCD дисплей, показващ, наред с други неща: нивото на заряд на батерията, скоростта на движение и изминатите километри. Допълнителните характеристики на LOVELAC Izar включват възможност за сгъване до компактни размери, спирачки Promax V с изключване на двигателя, багажник до 25 кг, калници и гуми Kenda с отлично сцепление върху различни повърхности.

Orbea Wild FS H10 36V 17.4Ah 625Wh електрически велосипед 2022

Електрически велосипед Orbea Wild FS H10 е цялостно решение за велосипедисти, които търсят високо качество, производителност и надеждност на всякакъв терен. Електронният велосипед MTB се задвижва от двигател Bosch Performance CX с мощност 250 W и максимален въртящ момент 85 Nm, който осигурява динамично каране и поддръжка дори на трудни терени. Литиево-йонната батерия с капацитет 625 Wh осигурява надеждност и дълготрайна употреба. Едно пълно зареждане ви позволява да карате до 150 км. Добавете към това превключвателите Shimano XT M8100 в конфигурация 1×12 и надеждните хидравлични дискови спирачки SHIMANO MT420.

Новата геометрия на рамката на Orbea Wild FS H10 е проектирана така, че да осигури максимален комфорт и стабилност при каране в различни условия, независимо от възможностите на колоездача. Леката и издръжлива алуминиева рамка Orbea Monocoque Race осигурява отлична твърдост и комфорт, а пълното окачване, както отпред, така и отзад, позволява на колоездача удобно да преодолява предизвикателни терени, осигурявайки по-добро сцепление и производителност.

Kellys Tayen R10 P 29″ електрически велосипед за жени 36V 20Ah 725Wh

Kellys Tayen R10 P29″ е идеалният спътник за всеки планински ентусиаст, който осигурява незабравими приключения и несравнимо изживяване по време на всяко пътуване, независимо от терена. Оборудвана с мощен двигател PANASONIC GX Ultimate и батерия KELLYS Re-Charge K1 с капацитет 725 Wh, тя гарантира дълготрайна поддръжка дори и при трудни маршрути. В режим AUTO (автоматично регулиране на нивото на поддръжка според условията) можете да изминете до 100 км с едно зареждане.

Тук имаме 9-скоростна трансмисия SHIMANO Altus M2000, която отговаря за плавната смяна на предавките, и хидравлични дискови спирачки SHIMANO MT200 за ефективно спиране и прецизен контрол. Леката рамка, изработена от издръжлив алуминий, и 29-инчовите колела осигуряват стабилност и по-добър контакт със земята, което улеснява преодоляването на неравностите по пътеката, а системата за пълно окачване гарантира комфорт и безопасност дори при труден терен. Освен това електронният велосипед MTB предлага цветен дисплей PANASONIC с Bluetooth® 5.0 и навигация Side Color Display, което дава възможност за проследяване на данните от пътуването и свързване с външни устройства чрез Bluetooth.

EcoBike X-Cross L 36V 17.5Ah 630Wh X-Cross LG електрически велосипед

Функционалност и гъвкавост електрическият велосипед EcoBike X-Cross L 36V го превръща в чудесен избор както за всекидневни градски пътувания, така и за по-дълги офроуд екскурзии. Поставеният в задната главина двигател BAFANG с въртящ момент до 45 Nm осигурява приятна подкрепа при каране, а интегрираната в рамката батерия LG с капацитет 17,5 Ah ви позволява да изминете от 60 до 140 км.

Мъжкият трекинг електровелосипед със задвижване 1×10 има 20-инчова хидроформована алуминиева рамка, която осигурява не само лекота, но и комфорт дори при дълги преходи. Омекотената вилка ефективно поглъща неравностите на терена, а хидравличните дискови спирачки осигуряват безопасно и сигурно спиране на велосипеда. Окабеляването, частично прокарано в рамката, повишава безопасността при каране. На борда има и контролен панел с голям цветен дисплей, който ви позволява удобно да контролирате двигателя и текущите параметри на каране. Освен това мотоциклетът има удобен багажник с ремъци за носене и ергономична седалка, така че да получите максимален комфорт при дълги пътувания.

Orbea Urrun 30 42V 540Wh електрически велосипед 2023

Електрически велосипед Orbea Urrun 30  е високотехнологичен планински електромобил, който осигурява не само отлична производителност, но и комфорт и безопасност при каране в различни офроуд условия. Задвижван от висококачествен централен двигател Shimano EP801 RS (максимален въртящ момент 60 Nm) и захранван от издръжлива вътрешна батерия Orbea с капацитет 540Wh, той ви позволява да пътувате дълго време без необходимост от често зареждане. Неговата лека хидроформована алуминиева рамка не само гарантира издръжливост, но и улеснява преодоляването на трудни маршрути.

Този планински електрически велосипед разполага с: предно окачване, хидравлични дискови спирачки и дерайльори Shimano Deore M5120 1×10 за плавна смяна на предавките и отличен контрол на велосипеда. Големите 29-инчови колела осигуряват стабилност дори при по-висока скорост, а висококачествените спирачки Magura и естетическото скриване на кабелите в рамката допълнително повишават безопасността и комфорта при каране.

Polecane produkty