Класация на MTB велосипеди – най-добрите дамски и мъжки планински велосипеди

Sylwia Stwora-Petela 05.07.2024

Изправени сте пред избора на планински велосипед, който ще ви позволи да се насладите изцяло на обиколките по разнообразни терени? Представяме класация на МТБ велосипеди, в която сме събрали най-популярните дамски и мъжки планински велосипеди, предлагани в спортния магазин Sportano.

Дамски планински велосипед Superior XC 879 W

Издръжлива и лека рамка, изработена от двойно пресован алуминий 6061 (устойчив на деформация и корозия), спортна геометрия, адаптирана към нуждите на женското тяло, и надеждно оборудване Shimano Deore са сред най-важните характеристики на Superior XC 879 W .  Този дамски MTB велосипед с твърда опашка е идеален както за състезателно каране по трудни терени, така и за семейни пътувания извън града.

Оборудван е със задвижване Shimano 2×10, гуми Schwalbe Smart Sam Performance с универсална шарка на протектора, въздушна вилка Suntour със система за регулиране и заключване на хода и амортисьор RST Aerial. Хидравличните дискови спирачки Shimano BL-MT200/BR-MT200 са отговорни за надеждното спиране при всякакви условия, а високият комфорт по време на дългите часове каране се осигурява от ергономичното седло Selle Royal Vivo DRN. Superior XC 879 W може да бъде оборудван с калници, багажник и стойка.

Дамски планински велосипед Marin Wildcat Trail 2 27.5

Пътека Marin Wildcat Trail 2 ще бъде идеалният избор, ако търсите универсален велосипед, който ще ви позволи да се насладите на мощно и същевременно комфортно каране по предизвикателен терен или асфалт при всякакви метеорологични условия. С 27,5-инчови колела, този велосипед за пътешествия се отличава със здрава хидроформована алуминиева рамка 6061 и геометрия, която е подходяща за женската анатомия.

Второто издание на модела Marin Wildcat Trail предлага конфигурация на задвижването 3×8 от групата Shimano Altus, която гарантира плавна и прецизна смяна на предавките. На всичкото отгоре тук имаме вилка с окачване SR Suntour XCM DS със 100 мм ход, която гарантира, че всички неравности по пътеката се абсорбират правилно, което увеличава комфорта и безопасността при каране през трудни терени. Ефективното спиране е осигурено от хидравличните дискови спирачки Clark’s Clout, а контурното седло гарантира комфорт по чакълести пътища, горски пътеки и дълги участъци от асфалт.

Дамски планински велосипед Kellys Vanity 70 29″

Функционалността и представянето в планината, както и стилният външен вид, са основните предимства на дамския MTB велосипед Кеllys Vanity 70 . Този модел с алуминиева рамка, оборудване Shimano Altus и вилка SR SUNTOUR XCM HLO със 100 мм ход (включва заключване) отговаря на изискванията на всеки планински колоездач.

Комбинацията от кормило SHIMANO Altus SL-M2010-9 Rapidfire Plus и заден дерайльор SHIMANO Altus M2000 позволява бърза и плавна смяна на предавките, а хидравличните дискови спирачки SHIMANO MT200 осигуряват надеждност и прецизен контрол на скоростта при труден терен. Сред другите силни страни на този планински велосипед Kellys са геометрията Lady Sport, която осигурява оптимално прилягане към женската фигура, и контурното седло KLS Ebony Women. На всичкото отгоре има ръкохватки KLS Advancer 2Density, които добре поглъщат ударите и вибрациите, което ви позволява да се наслаждавате на сигурен и удобен захват без прекомерна умора, дори по време на дълги карания по неравен терен. 

Orbea Onna 40 27 2023 планински велосипед

Orbea Onna 40 е планински велосипед със здрава, но лека рамка Orbea Onna Alloy, изработена от висококачествен алуминий. Оборудван е с вилка SR Suntour XCT 30 Coil със 100 мм ход и функция за бързо освобождаване, както и с удобни за използване кормила Shimano Alivio SL-M3100 и гуми Kenda Booster (широки 2,40 инча, с офроуд протектор). Има и контурирано седло Selle Royal 2058 DRN с хидрофобно покритие, за да се избегне дискомфортът при дълги обиколки, и ергономично кормило Alloy Flat. Всичко това означава, че велосипедът ще ви позволи да карате ефективно и комфортно при трудни условия и разнообразен терен.

Безопасното каране на Orbea Onna 40 е гарантирано от хидравличните дискови спирачки Shimano MT200, които отговарят за прецизното и ефективно спиране както при стръмни спускания, така и по чакъл или пясък. Естетично и функционално решение е вътрешното прокарване на кабелите.

Планински велосипед Orbea Alma H50

Защо да заложите на планински велосипед Orbea Alma H50 ? Основните му предимства са хидроформованата алуминиева рамка, кованият 32-цолов колянов венец OC1 Alloy Boost, който осигурява отлично предаване на мощността към колелата, и гумите Maxxis Ikon 2.20″. FB 60 TPI Dual с отлично сцепление както на суха, камениста почва, така и на мокри повърхности.

Другите акценти включват регулируема вилка RockShox 30 Silver със 100 мм ход на окачването и трансмисия Shimano Deore в конфигурация 1×11 за бърза и плавна смяна на предавките в зависимост от условията по пътеката. Велосипедът за МТБ от Orbea разполага и с хидравлични дискови спирачки Shimano MT201, ергономично седло Selle Royal и вътрешно водене на кабелите.

Планински велосипед Superior XC 819

Започвате приключението си с планинско колоездене? Перфектният спътник за първите ви набези в предизвикателен терен ще бъде Superior XC 819 . Този MTB велосипед с твърда опашка се отличава с лека, издръжлива алуминиева рамка и спортна геометрия, съобразена с нуждите на начинаещите велосипедисти, която освен това осигурява достатъчна скорост и пъргавина върху разнообразни повърхности, без да се влагат прекалено много усилия в карането.

Тук марката Superior е заложила на висококачествени компоненти, които ще издържат теста при интензивно използване на труден терен. На борда на Superior XC 819 ще откриете вилка Suntour, гуми Schwalbe с отлично сцепление с всякакви повърхности и ниско съпротивление при търкаляне, както и задвижване Shimano Altus 2×8, което осигурява широк набор от предавки и лесно управление. Комфортът и безопасността при каране са гарантирани от контурното седло, ергономичните ръкохватки на кормилото, вътрешното водене на кабелите и надеждните спирачки Shimano SHIMANO BL-MT200/BR-MT200. Този MTB велосипед може да бъде оборудван с багажник, калници и стойка.

Препоръчани продукти