Класация на мъжките обувки за трекинг 2024

Marcin Denisiuk 05.07.2024

Разгледайте класацията на мъжките ботуши за трекинг и изберете перфектния чифт, който да ви придружава по пътеката през 2024 г. Събрахме най-добрите модели от уважавани марки като Salewa, Salomon, Scarpa, Columbia, La Sportiva, Dolomite, Jack Wolfskin и CMP, които можете да намерите в Sportano.bg. Взели сме предвид всички най-важни параметри – от водоустойчивите мембрани до стабилността и сцеплението на подметката.

Мъжки ботуши за трекинг Salewa MTN Trainer Mid GTX

Мъжки ботуши за преходи Salewa MTN Trainer Mid GTX е класически модел на тиролската марка за многодневни преходи и по-кратки екскурзии. Горната част е изработена от стилна и издръжлива велурена кожа и е завършена с пълен гумен ботуш. Непромокаемата мембрана GORE-TEX® Extended Comfort Footwear напълно предпазва от вода. Освен това тя отвежда излишната влага, което ще намали прегряването.

Яката на горната част на обувките е изработена с конструкция Flex, която осигурява свобода на движенията и подпомага удобното ходене. В допълнение, въжето на системата 3F стабилизира глезена и работи със системата за свързване Climbing Lacing. Тя е заимствана от обувките за катерене и затова предлага прецизно прилягане. Мъжката трекинг обувка Salewa MTN Trainer Mid GTX е с междинна подметка Bilight TPU, която отговаря за опората и омекотяването на стъпалото. Подметката Vibram® WTC осигурява високо сцепление, което ще се окаже полезно при технични пътеки.

Salewa Alp Mate Winter Mid WP мъжки ботуши за трекинг

Мъжки ботуши за преходи Salewa Alp Mate Winter Mid WP е идеалният избор за любителите на дълги разходки и леки преходи. Непромокаемата мембрана Powertex® предлага оптимална степен на дишане, при което е подкрепена от горна част от велурена кожа. За максимално прилягане е налице технологията System 3F с въже от Kevlar® на петата. В резултат на това, когато обуете ботушите си Salewa, задната част предлага голяма стабилност, която е от съществено значение при труден терен.

Системата за пристягане Climbing Lacing, взаимствана от обувките за катерене, осигурява прецизно прилягане. Заради зимното си предназначение мъжките трекинг ботуши Salewa Alp Mate Winter Mid WP са с подплата от алпийска вълна. Нейната изолация намалява изстудяването и също така отвежда излишната влага. В междинната подметка е използвана поглъщаща ударите EVA пяна, за да се облекчи натискът върху ставите. За сцеплението върху заснежена и кална почва се грижи подметката Pomoca Winter Hike.

Мъжки ниски ботуши за трекинг Salewa MTN Trainer 2 GTX

Мъжки ниски ботуши за трекинг Salewa MTN Trainer 2 GTX е оборудвана с водоустойчива мембрана GORE-TEX® Extended Comfort. Благодарение на добрата ѝ дишаемост прегряването ще бъде намалено, а излишната влага няма да се натрупва толкова интензивно в горната част на обувката. Горната част е изработена от издръжлива велурена кожа, с припокриване в критичните точки, за да се удължи животът ѝ.

Специфичните за катеренето връзки Climbing Lacing и системата 3F са отговорни за стабилното прилягане на обувките Salewa. Тази комбинация гарантира безопасността и прецизността на трекинга и позволява удобно прилягане. Мъжките ниски трекинг обувки Salewa MTN Trainer 2 GTX са с междинна подметка от полиуретанова пяна с омекотяване и подметка Vibram® MTN Trainer Evo. Нейното високо сцепление ще се окаже полезно при подходи и дори по-прости участъци за катерене. Освен това ще откриете тапи за via ferrata, които подобряват безопасността при придвижване по пътеки със стоманени въжета.

Мъжки ботуши за трекинг La Sportiva Aequilibrium Hike GTX

Мъжки ботуши за преходи La Sportiva Aequilibrium Hike GT X имат непромокаема мембрана GORE-TEX Extended Comfort, която предпазва от вода и кал по време на туризъм. Освен това нейната дишаемост значително намалява прегряването, а излишната влага от натоварването ще бъде отведена. Благодарение на високата яка 3D Flex System Evo™ ще получите естествена свобода на движение на глезена и опора на трудните участъци.

Междинната подметка от полиуретанова пяна е отговорна за естественото позициониране на стъпалото и поддържа омекотяването на решението Double Heel™. Това е специална двуслойна конструкция на петата, която прави мъжките трекинг обувки La Sportiva Aequilibrium Hike GTX амортизиращи. В резултат на това мускулите ви не са толкова претоварени и вие се справяте по-добре с походите. Подметката Vibram® използва технологията Impact Brake System. Тя подобрява сцеплението и абсорбира ударите при неравен терен.

Мъжки ботуши за трекинг от GORE-TEX Scarpa Mescalito TRK GTX 

Мъжки ботуши за трекинг от GORE-TEX Scarpa Mescalito TRK GT X Мембраната GORE-TEX® Extended Comfort осигурява пълна водоустойчива защита от дъжд, сняг и кал. Те използват мембрана GORE-TEX® Extended Comfort, чиято водоустойчивост осигурява пълна защита от дъжд, сняг и кал. Тази технология, заедно с горната част на Perwanger®, също така предлага дишане. За персонализирано прилягане ще се възползвате от системата за свързване, която разполага с ключалки в областта на глезена и подбедрицата.

Със своята анатомична конструкция ACTIVfit мъжките трекинг обувки Scarpa Mescalito TRK GTX от GORE-TEX не ограничават естествената ви свобода на движение. В междинната подметка е използвана полиуретанова пяна, така че ще получите омекотяването, от което се нуждаете при предизвикателни терени. Трекинг обувките Scarpa са с подметка Vibram® XS Trek Evo, допълнена от технологията ACTIVimpact. Тя прави всичко това изключително сцепление, абсорбира шока и предлага подкрепа както при подхода, така и при стръмното спускане.

Dolomite 54 Trek GTX мъжки ботуши за трекинг

Мъжки обувки за трекинг Dolomite 54 Trek GTX са идеални за туризъм, бушкрафт и други туристически дейности. Използва мембрана GORE-TEX® Performance Comfort, така че получавате едновременно водоустойчивост и дишане. Горната част е от кожа Crazy Horse, която е издръжлива и също така придава на ботуша класически вид. Подплатата обгръща цялата обувка, за да предпазва от удари с корени или камъни.

Стелката DAS Light ще се погрижи за анатомичното прилягане на обувките Dolomite, което ще доведе до максимален комфорт и ще намали умората на краката. Това решение също така поддържа свода на стъпалото, като ви осигурява по-голяма стабилност. Мъжките обувки за трекинг Dolomite 54 Trek GTX са оборудвани с подметка Vibram® с протектор Adula. Тази комбинация ще се окаже полезна при по-труден терен, тъй като осигурява необходимото сцепление и ефективност при ходене.

Мъжки ботуши за трекинг Peakfreak II Mid Outdry на Columbia

Мъжки ботуши за трекинг на Columbia Peakfreak II Mid O utdry е туристическа конструкция с акцент върху комфорта. Една от причините за това е междинната подметка Techlite+™ с оптимално омекотяване. Освен това тя е проектирана така, че да стабилизира стъпалото, подпомагана от системата NAVIC FIT SYSTEM™. Това специално решение по естествен начин фиксира средното стъпало на място, като абсорбира шока и придава пружинираност на всяка ваша стъпка. Подметката Adapt Trax™ предлага високо ниво на сцепление върху различни повърхности, а нейният протектор и разделители ще се представят добре дори във влажна среда.

Горната част от синтетичен материал е с водоустойчива мембрана OutDry®. Това означава, че мъжките трекинг обувки Columbia Peakfreak II Mid Outdry могат да се справят с дъжд и локви или потоци. Тази технология също така предлага дишане и прави горната част бързосъхнеща – излишната влага се отвежда ефективно.

Salomon X Ultra 4 мъжки ботуши за трекинг

Мъжки ботуши за преходи Salomon X Ultra 4 е с лека и удобна конструкция, идеална за разходки през топлата част на годината. Дишащата, перфорирана горна част осигурява вентилация, така че рискът от прегряване ще бъде намален, а влагата ще бъде отведена. Дизайнерите на Salomon са обработили модела с водоотблъскваща обработка DWR, така че лекият дъжд няма да намокри цялата обувка.

Той използва Quicklace™ Welt, който замества класическите връзки и позволява бързото поставяне на обувката. Освен това конструкцията SensiFit™ стабилизира стъпалото и намалява риска от нараняване, като подкрепя туристите, които се справят с пътеката по-бързо. Мъжката трекинг обувка Salomon X Ultra 4 има антимикробна стелка OrthoLite®, която отговаря за първоначалното омекотяване и допълва междинната подметка. Тази използва EVA пяна под формата на Energy Cell, която абсорбира шока. Подметката Contagrip® All Terrain отговаря за сцеплението върху различни повърхности.

Мъжки ботуши за трекинг CMP Rigel Low

Мъжки ботуши за преходи C MP Rigel Low имат издръжлива горна част от велур, която е подкрепена от гумена пета отпред. Използват водоустойчива мембрана ClimaProtect® с DWR PFC-Free хидроизолация, така че дъждът или локвите няма да причинят пълно измокряне. Освен това мембраната и горната част поддържат оптимални нива на дишане.

Стелката Ortholite® има антимикробни свойства, а способността ѝ да съхне бързо ще ви бъде от полза по време на интензивно ходене. В мъжките трекинг обувки CMP Rigel Low е използвана известната EVA пяна в междинната подметка, чието омекотяване облекчава натиска върху ставите и прави преходите по-лесни. Благодарение на подметката CMP FullOn GRIP получавате сцеплението, от което се нуждаете на пътеката, както и стабилност при всяка ваша стъпка.

Мъжки ботуши за трекинг Vojo 3 Texapore на Jack Wolfskin

Мъжки ботуши за трекинг на Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore имат водоустойчива мембрана TEXAPORE с висок воден стълб от 10 000 mm. Това гарантира, че дъждът или локвите няма да доведат до намокряне на горната част. В същото време тази технология осигурява дишане от 3400 г/м2/24 ч, така че натрупването на излишна влага в ботушите ще бъде ограничено. В предната част е поставена гумена капачка, която предпазва пръстите на краката при удар в камъни или корени.

Междинната подметка на ботушите Jack Wolfskin е изработена от абсорбираща ударите EVA пяна. Тя гарантира, че сътресенията се потискат за комфортно и ефективно изживяване при походи. В мъжките трекинг обувки Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore е използвана каучукова смес с високо сцепление в подметката, която се представя добре на влажна почва.

Препоръчани продукти