Най-добрите ботуши за трекинг на Salewa – ТОП 10

Marcin Denisiuk 01.03.2024

Искате да си поръчате нови трекинг ботуши Salewa, но не знаете кой модел да изберете? Или може би ви трябва чифт за конкретна задача? Salewa е марка, която разполага с цяла гама планински обувки за различни пътеки и климатични условия. Събрахме напречен разрез на най-добрите модели трекинг обувки Salewa, които се предлагат в Sportano.

Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX мъжки ботуши за трекинг

Това е второто издание на един изключително популярен модел на тиролската марка. Ботушът е подходящ за дълги преходи и по-леки преходи по пътеки, което му придава универсалност. Разполага с водоустойчива и дишаща мембрана GORE-TEX® Performance Comfort, която е идеална за умерени метеорологични условия и осигурява ефективна защита от влага..

За удобно прилягане в MTN Trainer 2 Mid GTX съответства на известната система за свързване – Шнурове за катерене с характер на катерене. Поддръжката и стабилизирането на петата се осигуряват от Система 3F, както и сменяеми стелки MFF+ за регулиране на обема на обувката спрямо стъпалото. Основата на този модел е подметката Vibram® WTC 2 с агресивен протектор, който се представя добре както при технични и трудни изкачвания, така и при класически пътеки.

Дамски ботуши за трекинг Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX

Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX е модел за жени, които предприемат дълги преходи в планината и искат да бъдат напълно защитени от неблагоприятни атмосферни условия. Мембраната е отговорна за това GORE-TEX® Extended Comfort, който е идеален и за интензивни излети. Осигурява висока водоустойчивост и оптимална дишаемост за по-удобен трекинг.

Подметката Vibram® Alpine Hiking с високо сцепление и отлично сцепление е отговорна за стабилността при разнообразен планински терен. Благодарение на нея трекингът в лошо време и по много кални пътеки ще бъде по-безопасен и всяка стъпка ще бъде по-добре контролирана. Подметката се поддържа от прецизни връзки Climbing Lacing и стабилизираща стелка Multi Fit Footbed+. Има и гъвкава яка Flex Collar, която спомага за поддържане на естествената свобода на глезенната става. Това се допълва от антимикробната технология Cleansport NXT за намаляване на неприятната миризма.

Мъжки ботуши Salewa GORE-TEX Rapace GTX 

Това са технически обувки за алпинизъм, катерене, трекинг и скокове с парашут. Можете да ги носите с полуавтоматични и рачешки обувки, а в трудни условия ще ви помага водоустойчивата и дишаща мембрана GORE-TEX® Performance Comfort. Превъзходна защита от вода и сняг за екстремни планински предизвикателства.

Мъжки ботуши GORE-TEX на Salewa Рапас GTX  са базирани на изключително сцеплението на подметката Vibram® WTC, която дава брилянтно усещане за терена. Системата 3F – разработена от специалистите на марката Salewa – се използва за стабилизиране на задната част на стъпалото. Трекинг обувките разполагат и с връзки за катерене Climbing Lacing за много прецизно и индивидуално прилягане. Този модел може да бъде оценен и заради междинната подметка Bilight Midsole, която омекотява всяка стъпка, която правите на труден терен.

Обувки за трекинг Salewa MTN Trainer Lite Mid GTX

Те са предназначени за преходи и туризъм, но ще се справят добре с по-широк спектър от планински дейности. Дизайнерите са ги оборудвали с мембрана GORE-TEX® Extended Comfort – идеална за интензивни преходи. Високата ѝ водоустойчивост е съчетана с дишащ комфорт, което означава отлична защита от влага.

Salewa MTN Trainer Lite Mid GTX имат яка със средна дължина, разработена по технологията Flex Collar, която ви позволява максимална свобода на движение на глезена. Стабилността е гарантирана със системата 3F и връзките Climbing Lacing – вдъхновени от обувките за катерене. Тези трекинг обувки Salewa имат отлично омекотяване, благодарение на междинната подметка и подметката от TPU Pomoca® MTN Trainer Lite. Освен това Pomoca осигурява отлично сцепление с различни повърхности: от камъни до чакъл и хлъзгави участъци от пътеката.

Salewa мъжки ботуши Alp Mate Mid WP 

Обувки Salewa Alp Mate Mid WP ще се отрази добре на краката на запалените туристи, които ходят на походи и преходи. Те са изработени от комбинация от велурена кожа, мембрана Powertex® и мрежа, така че ще са идеални за по-топло време. Използваните тук материи осигуряват дишане и добре отвеждат влагата, както и оптимална водоустойчивост.

Интересно решение е комбинацията от системата за прецизно връзване Climbing Lacing и Адаптивни капси за връзките на обувките. В резултат на това мъжките обувки Salewa прилягат много добре на краката и осигуряват безопасно ходене. EVA пяната отговаря за комфорта, така че ползвателят ще получава омекотяване с всяка стъпка. Благодарение на подметката Pomoca® MTN Trainer Lite получавате много добро сцепление върху различни повърхности, което прави всеки поход по-ефективен.

Обувки Salewa Ortles Light Mid PTX 

Salewa Ortles Light Mid PTX са оборудвани с мембрана Salewa Powertex®, така че ще осигурят висока водоустойчивост и дишане, без които е трудно да си представим алпинизъм, катерене или скачане с парашут. Горната част, поддържана от издръжлив материал Kevlar®, ще докаже своята стойност при предизвикателни експедиции. Към тези трекинг ботуши Salewa можете да прикрепите раковини или полуавтоматични раковини.

В Ortles Light Mid PTX тиролските дизайнери използват интегрирана Гащеризон Salewa Anti-Debries Stretch Gaiter, Те са гъвкави и се приспособяват към глезена. Те са най-доброто решение за снежно катерене и трекинг, като поддържат водоустойчива мембрана. Тези ботуши Salewa имат система 3F и връзка Climbing Lacing, така че ще ги напаснете много добре към крака си, поддържайки стабилност. Основата на този модел е подметката Pomoca®, която ще премине успешно теста при взискателни условия.

Дамски ниски ботуши за трекинг Salewa Alp Trainer 2 GTX

Salewa Alp Trainer 2 GTX е оборудвана с мембрана GORE-TEX® Extended Comfort. Тя осигурява на трекерите пълна водоустойчива защита и подобрена дишаемост, като намалява риска от прегряване и натрупване на излишна влага. Велурената горна част допълнително отвежда потта и прави цялата конструкция по-издръжлива.

Поради предназначението си тези ниски дамски ботуши за трекинг Salewa имат система 3F за стабилизиране на петата. Освен това яката Flex Collar ви осигурява по-добър контрол при трудни спускания. В тях се използва и антимикробна стелка Ortholite® и EVA пяна, така че получавате адекватна омекотяваща сила. Подметката на този модел е Vibram® Alpine Hiking, която е идеална за технични терени, като подкрепя туриста при всяка стъпка.

Дамски ниски ботуши Wildfire Leather на Salewa

Това е модел на подход, който ще работи също толкова добре както при преходи, така и при по-леки преходи. Горната част от велурена кожа оптимално отвежда излишната влага и също така е издръжлива. Освен това са използвани подсилвания от Kevlar® и полиуретан, за да се гарантира, че цялостната конструкция издържа добре на подходи по труден терен.

Решение Зона за катерене ще ви позволи да преодолеете участъци за катерене или да преминете по виа ферата с лупинг. Носене на ниски дамски ботуши Salewa Кожа Wildfire получавате висока стабилност благодарение на системата 3F на петата, както и на прецизните връзки Climbing Lacing. Омекотяването, от друга страна, се осигурява от Антимикробна стелка Ortholite® и междинна стелка от EVA пяна. В тези ботуши марката е използвала подметката Pomoca® Speed MTN Path, която е универсална. Тя ще се представи еднакво добре както при подход, трекинг, така и на лесен терен.

Дамски обувки с висок ток MTN Trainer 2 Mid GTX на Salewa

MTN Trainer 2 Mid GTX е идеална, ако ви предстои дълъг преход или поход през уикенда и искате да използвате мембраната GORE-TEX® Performance Comfort. Тя осигурява пълна водоустойчивост и дишащ комфорт, така че рискът от прегряване и намокряне е по-малък. Тук е използвана велурена горна част, а критичните зони са поддържани от здрава материя.

Профилът на обувките е съобразен с женското стъпало и се поддържа от системата 3F, което осигурява комфорт и стабилност, необходими в планината. Освен това системата Salewa Climbing Lacing позволява прецизно и индивидуално прилягане на обувката, което повишава ефективността на преходите. Практично решение са и стелките MFF+, благодарение на които обемът на този модел може да се регулира според нуждите ви. И накрая, заслужава си да споменем подметката Vibram® WTC 2, което осигурява максимално сцепление при трудни и променливи терени.

Дамски ботуши Alp Mate Winter Mid WP на Salewa

Те са част от гама, предназначена за дамите, които се отправят на походи през студения сезон, когато топлинният комфорт е важен. Това се осигурява от вълнената подплата Salewa Alpine Вълна и микрофлийс. W Alp Mate Winter Mid WP използва водоустойчива мембрана Powertex®, така че снегът, или дъжд няма да намокри напълно обувките ви. Освен това отвежда влагата, което намалява прегряването и прави преходите по-забавни.

Тези дамски ботуши Salewa са предназначени за есенно-зимната дестинация, имат TPU подсилвания и издръжлива горна част. Използвана е и системата 3F с въже Kevlar®, която осигурява максимална опора на петата. Подметката на този модел е Pomoca® Winter Hike, чието ненадминато сцепление ще се окаже полезно през мразовития сезон.

Polecane produkty