Класация на велосипеди за чакъл – ТОП5

Sylwia Stwora-Petela 05.07.2024

Независимо дали търсите ново офроуд предизвикателство, нуждаете се от велосипед за всекидневно каране в града или планирате дълги пътувания, велосипедът за чакъл е универсален велосипед, който ще отговори на очакванията ви. Велосипедите за чакъл се представят добре както на чакълести пътища, така и на черни пътища и асфалтирани повърхности. Представяме класация на велосипеди за чакъл, в която сме събрали 5 популярни модела.

Велосипед за чакъл Marin Lombard 1 700C

Всеки ден пътувате до работа, през седмицата изминавате много километри в града, а в свободното си време обичате да правите дълги пътувания по чакъл и офроуд? Marin Lombard 1 700C е велосипед за чакъл, който ще премине успешно теста при всякакви условия. Комбинацията от стабилна конструкция с дебели гуми 700 x 40C и гладък протектор реагира перфектно на различните теренни условия. С лекота ще преодолеете бордюри, пътища с чакъл, горски пътеки или други предизвикателства.

Рамката на Lombard 1 gravel е изработена от алуминий 6061, така че ще се справи добре с интензивна употреба. За по-голяма безопасност при каране след тъмно или при лошо осветление върху рамката са поставени светлоотразителни елементи. Всички кабели са прокарани вътре в рамката за допълнителен модерен вид. Този велосипед за чакъл е оборудван със задвижване Shimano Soro в конфигурация 2×9 и механични дискови спирачки Tektro Road с достатъчна спирачна сила при всякакви условия.

Велосипед за чакъл Orbea Terra H40 2024

Orbea Terra H4 0 е идеалният избор, ако търсите качествен велосипед за чакъл, който ще ви осигури както динамично каране по чакъл, така и сериозна скорост по асфалт. Новото попълнение в семейството велосипеди Terra на испанската марка е с лека хидроформована алуминиева рамка и отлично абсорбираща ударите карбонова вилка. Заедно с геометрията, съобразена със спецификата на пътеките за чакъл, този грайфер гарантира комфортно и напълно контролирано каране на всякакъв терен.

Сред акцентите на Terra H40 2024 си струва да се спомене мощната кормилна уредба SHIMANO GRX с 2х10 скорости, която гарантира широк диапазон от предавателни числа и оптимално адаптиране към терена и стила на каране. За ефективното и надеждно спиране в различни ситуации се грижат хидравличните дискови спирачки Shimano RX400. Интегрирани точки за закрепване отзад зареждане може да се закачи на калниците на велосипеда, за да опаковате необходимото оборудване за пътувания през уикенда или колоездене.

Велосипед за чакъл Marin DSX 2

Многостранна употреба и надежден дизайн Marin DSX 2 прави този лек велосипед за чакъл с плоско кормило и твърда вилка добър избор както за любителите на чакъла, така и за любителите на колоезденето и МТБ. Той разполага с рамка, изработена от издръжлив алуминий 6061 с конусовидна челна тръба, лека и добре абсорбираща карбонова вилка, както и с 142 x 12 мм проходна ос, ниска горна тръба и плоски стойки за дискова спирачка.

Този велосипед за чакъл Американската марка предлага 12-скоростна касета Shimano Deore, 10-51T, която осигурява плавно и точно превключване на предавките на всякакъв терен. Освен това механизмът на задния дерайльор е базиран на технологията Shimano Shadow RD+ (предотвратява падането на веригата, например). Използва се и надеждната хидравлична спирачка Shimano MT201/UR300 Flat Mount, която позволява ефективно спиране в различни ситуации. Сред другите акценти на Marin DSX 2 са контурирано кормило, ергономично подплатено седло и множество отвори за монтаж на калници и оборудване за колоездене.

Велосипед за чакъл Superior X-ROAD Team Comp GR

Superior X-ROAD Team Comp GR е велосипед за чакъл с карбонова състезателна рамка X-ROAD и група аксесоари Shimano GRX. Този едноколесен велосипед се отличава с минималистичния си дизайн, като същевременно осигурява пълна функционалност и висока производителност както извън пътя, така и на пътя. Комфортът при каране е гарантиран от заключващ се кол за седалка от въглеродни влакна, свързан с горната тръба, хидравлични дискови спирачки SHIMANO ST-RX600/BR-RX400 и аеродинамично кормило ONE1 X-Race Aero. Широките 40 мм гуми Schwalbe G-One с възможност за използване на безкамерна система ще позволят на колоездача безопасно да преодолява трудни терени, както и да развива високи скорости по асфалт.

Ергономичното седло Fizik Aliante R5, базирано на технологията Twin Flex, гарантира комфорт при дълги карания, а кабелите и линиите, интегрирани в рамката, кокпита и вилката, увеличават функционалността и придават на гравиера по-изчистен вид. Superior X-ROAD Team Comp GR разполага и с прибиращи се точки за монтиране на крилото или подвижен магнитен лост за монтиране на колело на твърди оси.

Велосипед за чакъл Ridley Kanzo A Apex1 HDB

Велосипед за чакъл Ridley Kanzo A Apex 1 HDB Снабден с алуминиева хидроформована рамка, вилка от въглеродни влакна и задвижване SRAM Apex1 1×11, той е идеалният спътник за всекидневно каране в града, уикенд обиколки в пустинята и колоездене. В зависимост от нуждите си можете да монтирате калници, калъфи за велосипед или гуми за офроуд.

Този грайфер на белгийската марка предлага колянов венец SRAM Apex1 42T, комбиниран с касета SRAM PG-1130 11-42T , което се изразява в широк диапазон на предавките и улеснява преодоляването на разнообразни терени. Освен това има прецизни хидравлични дискови спирачки с нисък процент на повреди и гуми Vittoria Terreno Dry 700x38c, които се представят добре както на сухи, така и на каменисти и мокри повърхности.

Препоръчани продукти