Класация на дамските обувки за трекинг 2024

Magdalena Dacy 04.03.2024

Вече знаете, че планините са вашата страст, и сте на етапа на избор на необходимото оборудване? Един от първите избори на всеки любител на височините и красивите панорами са дамски обувки за трекинг. На пазара се предлагат много интересни модели, но как да изберете правилния? Събрахме дамски планински обувки и създадохме класация на предложенията от гамата Sportano. Този преглед ще ви помогне да вземете правилното решение за покупка и да преследвате мечтите си за планина.

1.  Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX дамски ботуши за трекинг

Дамски обувки за трекинг Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX е чудесен избор за жени, които търсят първите си планински обувки. Горната част е изработена от велур и е допълнена с мембрана GORE-TEX® Performance Comfort. Благодарение на нея обувката е водоустойчива, ветроустойчива и дишаща. Така получавате модел, който може да се справи с взискателните планински условия. Не е нужно да се притеснявате, че краката ви ще се намокрят от дъжда. От друга страна, влагата от физическото натоварване ще бъде правилно отведена. Пълната подплата предпазва основния материал от повреди, които могат да възникнат при контакт със скали, камъни и корени.

Дамските обувки Salewa са с подметка Vibram® WTC за максимално сцепление с терена и повишена устойчивост. Така че можете да се изкачвате в планината с увереност, независимо от терена, пред който се изправяте. Заслужава си да се спомене и ластикът за катерене, взет от обувките за катерене. Това е прецизно шнуроване от самия връх на обувката, което гарантира точното прилягане към крака. Това не само осигурява стабилност при всяка стъпка, но и намалява риска от протриване.

2.  Дамски обувки за трекинг AKU Trekker Lite III GTX

Дамски планински ботуши AKU Trekker Lite III GTX оборудвани с подметка Vibram® Curcuma, те са идеалният избор за жени, които търсят стилен, но и функционален модел, готов за екскурзия при всякакви метеорологични условия. Дамските ботуши за трекинг от GORE-TEX притежават както водоустойчиви, така и ветроустойчиви характеристики. Използването на мембрана GORE-TEX® Performance Comfort ще предпази крака ви от дъжд и влага и ще гарантира, че няма да се наложи да се откажете от амбициозните си планове. Дизайнерите са ги оборудвали и с иновативната технология AKU AIR 8000®, осигуряваща 11,5 пъти по-голяма дишаемост от стандартната.

Подметката Vibram® е конструирана с оглед на разнообразния терен и надморската височина. Това означава сигурност и стабилност с всеки метър, както на типична бескидска пътека, така и по време на по-взискателни преходи в Татрите. Погрижили сме се и за правилното ниво на омекотяване, което ще оцените особено при по-дълги маршрути с по-голяма раница.

3.  Дамски ботуши SCARPA Rush 2 Mid GTX

Дамските ботуши Scarpa са за жени, на които им предстоят първите планински пътеки. Те ще бъдат правилният избор, когато търсите модел за по-леки летни преходи. Дизайнерите са използвали Scarpa Rush 2 Mid GTX Мембрана GORE-TEX®, която не само предпазва вътрешната част на горната част от влага, но и отвежда потта навън. По този начин получавате комфорта на сухите крака, дори когато преодолявате по-дълги разстояния. Правилното прилягане е гарантирано от технологията ACTIVfit на Scarpa, която се изразява в удобно прилягане, независимо къде отивате.

Подметката PRESA® гарантира отлично сцепление и несравнимо омекотяване. Подметката PRESA® е идеална за всички видове терени и метеорологични условия. Сред технологиите, с които са оборудвани дамските обувки на Scarpa, е интерактивната кинетична система. Тя се базира на специални зони в подметката, които се компресират от натиска, вкарвайки допълнителни елементи на протектора в контакт със земята. Това спомага за омекотяването.

4.  Дамски планински ботуши La Sportiva TX4

Търсите модел за по-взискателни летни маршрути или може би имате предвид виа ферата? Дамски обувки за алпинизъм La Sportiva TX4 е оптималният избор за по-предизвикателни планински дестинации през топлата част на годината. Кожената горна част гарантира необходимата издръжливост, а гумената подплата допълнително ще я предпази от неравности на терена и остри скали и камъни. Подметката Vibram Megagrip осигурява отлично сцепление както на сух, така и на мокър терен.

Заслужава да се спомене и технологията Impact Brake System, която се използва за намаляване на ударите, подобряване на сцеплението и абсорбиране на ударите, произтичащи от контакта с разнообразна почва. Мембраната GORE-TEX® Extended Comfort ще предпази краката от вода, като същевременно предлага ефективно отвеждане на влагата, генерирана по време на тренировка. Хибридната стелка OrthoLite®, изработена от 20% екологични материали, осигурява отлична омекотяваща способност. Системата за свързване, базирана на модела за катерене La Sportiva Mythos, позволява обувката да пасне перфектно с едно просто движение.

5.  Дамски обувки Salomon Quest 4 GTX

Той съчетава комфорт и функционалност и е за жени, които винаги търсят нови планински предизвикателства. Salomon дамски ботуши Quest 4 GTX Те се възползват от подметката All Terrain Contagrip®, която гарантира максимално сцепление с всякаква повърхност. Дъжд, кал, влажни камъни и утъпкани пътеки няма да я уплашат. Подобрената омекотяваща сила се осигурява от стелката Ortholite® с антимикробни свойства, която също така ефективно отвежда влагата.

Дизайнерите внимателно са обмислили материалите, използвани за изработката на обувките, като са избрали комбинация от кожа и текстил. Резултатът е издръжливост и комфорт в едно. Дамските трекинг ботуши GORE-TEX® ще бъдат добър избор за жените, които не признават компромисите и не променят плановете си. За постигането на целите ви помага технологията Active Support™, която осигурява опора на глезена по време на динамични движения, дори и на неравен терен.

6.  Женски ниски ботуши за трекинг Mammut Sapuen Low GTX

Ако планирате дейност в планината през лятото, ниските дамски ботуши за трекинг са добър избор. Mammut Sapuen Low GTX. Производителят е решил да използва подметката Vibram® Flextron II в този модел, която трябва да направи всяка ваша стъпка стабилна и сигурна. Това е особено важно, когато се справяте с по-взискателни участъци от пътеката.

Издръжливите материали ще сведат до минимум риска от ожулвания и леки повреди, което ще доведе до по-дълго използване на този модел. Има и подсилена зона на пръстите. Не е нужно да се притеснявате за последиците от контакта на горната част с остри камъни. От друга страна, технологията MAMMUT® Georganic 3D Technology™ е специалното решение на марката, което повишава комфорта във всяка минута от вашия поход. Горната част е допълнена с мембрана GORE-TEX® за защита от влага.

7.  Дамски обувки за трекинг Meindl Tonale Lady GTX

Търсите универсален модел за планински преходи през лятото, преходния период и по-лесните пътеки през зимата? Дамски ботуши за трекинг Meindl Tonale Lady GTX ще изпълнят задачата си на 100%. Те са изработени от издръжлива комбинация от кожа и текстил. Използването на мембрана GORE-TEX® Performance Comfort Footwear гарантира водоустойчивост и ветроустойчивост.

Подметката Vibram® гарантира, че всяка ваша стъпка е стабилна и не е нужно да се притеснявате за хлъзгав терен. Конструкцията на обувката гарантира, че кракът е цялостно обгърнат и адекватно поддържан. Цялата обувка се характеризира и с гумено ботушче, минаващо около горната част, което осигурява ефективна защита срещу износване и увреждане.

8.  Дамски ботуши за трекинг на CMP Rigel Mid

Дамски ботуши за преходи CMP Rigel Mid ще осигури ефективна защита срещу променящите се метеорологични условия по време на всеки поход. Благодарение на технологията Clima Protect® дъждът и калта няма да ви спрат по пътя към мечтания връх. Подметката CMP FullOn GRIP е гаранция за сцепление и издръжливост, независимо от повърхността. Подходящото омекотяване също е важно по време на многодневни преходи. Ударите, породени от контакта с неравна и неравномерна почва, се заглушават правилно, което се изразява в комфорт при всяка стъпка.

Що се отнася до комфорта, заслужава да се спомене стелката OrthoLite®, базирана на полиуретанова пяна с изключителна еластичност. Стелката OrthoLite® е базирана на полиуретанова пяна с изключителна еластичност и предлага антибактериални свойства, както и ефективно отвеждане на влагата, натрупана по време на тренировка. Дизайнерите са се погрижили и за защитата на горната част на нивото на пръстите. Така че не е нужно да се страхувате от контакт с остри, стърчащи камъни и други видове препятствия. Дамските ботуши за трекинг CMP имат конструкция с височина до глезена, която осигурява добра опора на стъпалото и свежда до минимум риска от нараняване.

9.  Женски ниски ботуши за трекинг Salewa Wildfire Edge GTX

Оглеждате се за ниски ботуши, които да са подходящи за летни преходи, виа ферата и по-предизвикателни маршрути, изискващи основни умения за катерене? Ботуши Salewa Wildfire Edge GTX разполага с подметката Pomoca Speed MTN, която предлага ненадминато сцепление с мокри скали, кал и мека почва. Междувременно зоната S-Path позволява на крака да се търкаля естествено и плавно, дори когато времето и скоростта на подхода са от съществено значение. Горната част е базирана на велурена кожа с дебелина 1,6 мм, обогатена с мембрана GORE-TEX® Extended Comfort, която осигурява ефективна защита срещу вода, като същевременно осигурява циркулация на въздуха и отвеждане на влагата.

Стелката Multi Fit Plus се адаптира към стъпалото, което води до по-голям комфорт при всяка стъпка. Шнурчетата за катерене, взети от моделите за катерене, са прокарани по целия път до горната част на обувката. Това гарантира опора и прецизност при придвижване по разнообразен терен. Заслужава си да се спомене и Salewa Switchfit, който помага да се издърпат връзките отзад и да се изтеглят нагоре. Това позициониране е предназначено за изкачване на участъци от.

10. Дамски ботуши за трекинг Dolomite 54 Low

Чудите се кои дамски обувки за трекинг да изберете за по-топлото време на годината? Доломит 54 Нисък може да е правилното решение. Те са изработени от велурена кожа, която ще ви свърши чудесна работа както по планинските пътеки, така и в ежедневните градски преходи. Класическият дизайн ще зарадва жените, които търсят семпли, функционални и привличащи вниманието обувки. Гумената подплата предпазва предната част на обувката от повреди, причинени от контакта със земята.

Подметката Vibram® абсорбира ударите и осигурява сцепление с всякаква повърхност – както в града, така и в планината. Особено внимание заслужава стелката Dolomite Anatomic System Light. Нейният дизайн намалява умората и подобрява стойката при всяка стъпка. Дамските трекинг обувки Dolomite са оптималният избор за жени, които залагат на комфорта и гъвкавостта.

11. Леки дамски обувки за трекинг HOKA Anacapa Low GTX

Дизайнерите на Hoka предлагат леки дамски обувки за трекинг Anacapa Low GTX. Основното им предимство е не само ниското им тегло, но и несравнимото абсорбиране на ударите при всеки контакт на стъпалото със земята. Това се дължи на използването на формована полиуретанова стелка, получена от 50% соево масло, и добавянето на междинна подметка, изработена от формована под налягане EVA пяна. Този модел ще зарадва и любителките на екологични решения. В яката, мрежата, връзките и горните части е използван рециклиран полиестер.

Затова цялостният продукт ще бъде добър избор за хора, които особено много държат на опазването на околната среда. Кожената горна част, допълнена от мембрана GORE-TEX®, предлага водоустойчивост и дишане на подходящо високо ниво. Конструкцията Meta-Rocker с интегрирани гъвкави канали позволява плавно и естествено движение на крака. Тя намалява умората на стъпалата, като прави следващите километри по-малко натоварващи. Леките дамски обувки за трекинг на Hoka са с подметка Vibram® Megagrip с 5 мм канали за набраздяване за по-голяма сигурност при придвижване по разнообразен терен.

12. Дамски ботуши за трекинг на Jack Wolfskin Refugio Texapore Low

Дамски ботуши за трекинг на Jack Wolfskin Refugio Texapore Low са доказано решение от известен немски производител на облекло, обувки и оборудване за планината. Те използват патентовани технологии като мембраната Texapore. Тя се състои от влагоустойчива външна материя и водоустойчива мембрана или полиуретаново покритие от вътрешната страна. Това е отличен материал, който е водоустойчив, ветроустойчив и дишащ.

Горната част е защитена от щит, разположен в предната част на обувката. Благодарение на него няма да се страхувате от контакт със скали и камъни. Гумената подметка ви позволява да изминавате всеки километър от пътеката уверено и стабилно. Гумената подметка ще ви гарантира, че ще можете да се движите безопасно по всяка пътека.

Polecane produkty