Как да изберем облекло за ММА? Съберете облеклото си за тренировка по ММА

Sebastian Dzuła 04.03.2024

Облеклото в ММА е важен фактор, който може да повлияе на успеха на тепиха. Когато търсите подходящото облекло за смесени бойни изкуства, изборът може да изглежда малко претрупан. Много бойци и любители на този динамичен спорт се сблъскват с въпроса: какви елементи от облеклото трябва да изберете, за да си осигурите максимален комфорт и безопасност по време на бой? В тази статия ще научите как да подберете подходящото облекло за ММА, като вземете предвид както комфорта, така и защитата и спазването на спортните правила.

Коя тениска да изберете за ММА? 

Ако търсите най-доброто решение за обучение по смесени бойни изкуства, струва си да разгледате предпазител за обриви. И тениските с къс, и с дълъг ръкав имат редица предимства, които могат да повлияят положително на тренировките и битките ви. Изборът на дължина на ръкава зависи от вашите предпочитания и условия на тренировка.  

ММА предпазни средства са изработени от еластична материя, обикновено смес от полиестер и еластан. Тази техническа материя осигурява комфорт, дишане и перфектно прилепване към тялото. Независимо дали сте избрали тениска с къс или дълъг ръкав, рашгардът приляга перфектно към тялото, не ограничава движенията и осигурява свобода при изпълнението на различни техники. За да се гарантира, че тениската не се измества или усуква по време на интензивни тренировки, предпазителите за обриви, например MANTO е снабден със силиконова лента, която гарантира, че ще остане на мястото си. Освен това тениските MANTO са проектирани със специална техника на шиене. FLATLOCK, което води до плоски шевове. Те са естетически издържани, а използването им свежда до минимум риска от протриване и дразнене на кожата. 

Гащеризоните с къси ръкави са идеални за тренировки през по-топлите дни или в добре отоплени спортни зали. Съкратените ръкави осигуряват по-добра вентилация, като запазват кожата суха дори по време на интензивни упражнения. Прилепналата, но некомпресираща кройка гарантира защита срещу протриване и ожулване, което е особено важно по време на динамични схватки и техники на земята. Тениски за ММА от известна марка Питбул са проектирани да издържат на най-тежките натоварвания. Те използват 4 Way Stretch е тъкан с висока степен на разтегливост в четири посоки и подсилен външен слой. Материалът отвежда ефективно влагата и предлага голяма свобода на движение.

От друга страна, предпазителите с дълги ръкави предлагат допълнителна защита на ръцете срещу увреждане на кожата, което е изключително важно при тренировки на килимчето в партера. Дългите ръкави предлагат и по-добра защита от ултравиолетовите лъчи по време на дейности на открито. Например, с дълги ръкави SMMASH имат подсилен четворен плосък шев СТОМАНА НА ПАЯК, което е с до 140% по-устойчиво на износване от други влакна. Благодарение на тази конструкция дрехите са по-малко склонни към разтягане и издържат дори на най-екстремните спаринги. 

Независимо от дължината на ръкавите, тениските за обтриване са също така хигиенични и гарантират защита от бактерии, благодарение на използването на материали с антимикробни свойства. Специалните решения предотвратяват появата на неприятни миризми и свеждат до минимум риска от кожни инфекции. 

Къси панталони за ММА – свободни или плътно прилепнали? 

ММА шорти трябва да бъдат проектирани така, че да осигуряват максимална свобода на движенията, комфорт и издръжливост. Има няколко ключови характеристики, които трябва да се вземат предвид при избора на подходящи къси панталони. На първо място, шортите трябва да имат еластична материя, която да осигурява пълен обхват на движенията по време на тренировка и бой. При производството на шорти за ММА често се използват издръжливи и гъвкави материи, като полиестер и еластан. 

Късите панталони трябва да са с прилепнала кройка, която да не ограничава движенията и да не пречи на изпълнението на различни техники. Добрите шорти за ММА трябва да имат и подходяща дължина, която да предпазва бедрата и коленете. Ако предпочитате по-свободна кройка, струва си да изберете модели с висок ръст, за да не се чувствате ограничени при изпълнение на техники за скокове или взискателни спаринг сесии.  

Устойчивостта на механични повреди, като ожулвания и разкъсвания, е друг важен аспект на шортите за смесени бойни изкуства, затова заложете на издръжливи материали. Обърнете внимание на здравите шевове и подстригвания, за да осигурите висока издръжливост. Освен това не забравяйте да не държите никакви предмети в джобовете си по време на тренировките и спарингите по ММА, тъй като те могат да представляват потенциална опасност за вас и вашия партньор в тренировките. ММА е дисциплина, която се характеризира с висока интензивност. Независимо от нивото, по време на тренировките се генерира голямо количество енергия, което се изразява в значително изпотяване. Трябва да се внимава шортите да са изработени от материали, които отвеждат излишната влага.  

Тренировъчни шорти за ММА от MANTO осигуряват несравнима свобода на движенията благодарение на специалната си кройка и иновативните материали. Еластичността им ги прави незабележими по време на тренировка или спаринг, без да ограничават движенията. Конструкцията на късите панталони е внимателно проектирана, така че тъканите да имитират движенията на носещия ги, гарантирайки стабилност и комфорт. От своя страна шортите от Наземна игра Предлагат регулируем колан на талията за прецизно прилягане, което гарантира, че шортите няма да се движат по време на боя. Освен това използваната технология за печат DYEACTIVE прави цветовете дълготрайни и наситени, а висококачествените бои са устойчиви на увреждане.

Струва си да изберете къси панталони SMMASH, които се характеризират с перфектно прилягане. Благодарение на кройката атлетична форма, перфектно хармонират с анатомията на тялото. Освен това използваните бактериостатични влакна възпрепятстват растежа на бактериите, като осигуряват хигиена и комфорт. Технология Втора кожа гарантира устойчивост на износване, отлично прилягане и свобода на движението. 

Много хора за тренировки по ММА избират по-прилепнали шорти от типа lajkry, които са много удобни и ще издържат на изискванията както на спаринг на земята, така и на усъвършенстване на високите удари. Един добър избор са тренировъчните шорти Manto Rio. Този издръжлив и лек модел, изработен от издръжлива лайкра, има плътно прилепване и еластичен колан за перфектно прилягане и пълен комфорт по време на матовите дейности. 

В обобщение, късите панталони за ММА трябва да се характеризират с издръжливост и комфорт. Когато избирате шорти, си струва да обърнете внимание на тяхната гъвкавост, кройка и прилягане, за да отговарят на индивидуалните предпочитания и нужди. Марки като MANTO, Ground Game, Pitbull и SMMASH предлага висококачествени модели шорти за смесени бойни изкуства, които отговарят на тези критерии.  

Легени за ММА – модерният избор  

Клинчета за ММА са удобна и функционална алтернатива на традиционните къси панталони за мъже. Изборът на правилния модел може значително да повлияе на комфорта и ефективността на вашата тренировка, така че си струва да се обърне внимание на тяхното качество и функционалност. 

На първо място, гамашите MMA са изработени от еластичен материал, който приляга идеално към тялото, създавайки ефект на втора кожа. Този тип кройка позволява пълна свобода на движенията, като не ограничава спортиста при изпълнението на различни техники и позиции. Клинът оформя фигурата, подчертавайки нейните предимства, като същевременно осигурява комфорт и опора за мускулите. От моделите, предлагани на пазара, си струва да се обърне внимание на мъжките гамаши Наземна игра Бушидо 3.0. Тяхното предимство е материалът ThermoFlex с висока еластичност и специални влакна, които гарантират, че гамашите поддържат оптимална телесна температура дори по време на интензивни тренировки. В допълнение, плоските шевове с Flatlock гарантира издръжливост и здравина на тъканта, което предотвратява разкъсвания и удължава живота на гамашите. 

Тренировъчни гамаши мъжки MANTO Изкривяване е друго предложение за стойност. Те имат шнур на талията, който позволява индивидуално регулиране. Перфектното им прилепване към тялото не ограничава движенията, като осигурява свобода по време на тренировки и спаринги. 

Друг забележителен модел е мъжкият клин KSW. Благодарение на еластичността си и начина, по който прилепват към тялото, те действат като втора кожа, без да предизвикват протриване по време на интензивна дейност. Изработени от издръжлив материал от полиестер и еластан, гамашите KSW Camo прилягат идеално към фигурата, като подчертават нейните предимства и осигуряват поддръжка на мускулите. 

Легените за ММА са удобна алтернатива на традиционните къси панталони за мъже. Модели като гамаши Наземна игра Bushido 3.0, MANTO Distort и KSW предлагат гъвкави материали, перфектно прилягане, комфорт при носене и издръжливост, които са важни по време на тренировки и ММА битки.

Когато избирате облекло за ММА, не забравяйте да изберете правилния размер и да избягвате всякакви екстри като джобове, колани, копчета или други видове закопчалки. Късите панталони, гамашите или тениската трябва да прилягат плътно и да ви позволяват да извършвате всички видове динамични движения в пълната им степен. Ако дрехата е твърде тясна, тя ще причини дискомфорт и ще възпрепятства движенията. От друга страна, твърде свободното облекло, излишъкът на материал или наличието на допълнителни елементи могат да доведат до опасни ситуации както за вас, така и за вашия спаринг партньор. 

Polecane produkty