Най-добрите дъски за SUP за всякакви цели – ТОП7

Sylwia Stwora-Petela 05.07.2024

Благодарение на своята гъвкавост, стабилност и високо ниво на комфорт по време на всяка сесия във водата, дъските SUP за всякакви цели стават все по-популярен избор сред любителите на водните спортове. Тези видове дъски за гребане ще се справят добре, независимо дали се наслаждавате на спокойно плуване в спокойно езеро, изследвате скрити кътчета по реката или практикувате йога. Открийте най-добрите SUP универсални дъски за гребане от гамата на Spotano.co.uk, които се ценят както от начинаещи, така и от напреднали ентусиасти на Stand Up Paddle..

SUP AQUASTIC Perth 11′ борд

AQUASTIC Perth 11 е надуваема SUP дъска, която е идеална за обучение по гребане, както и за семейни пътувания в открити води. Този универсален модел е базиран на 3-слойната технология Dropstitch, така че предлага чудесно съотношение между твърдост и стабилност и ниско тегло. Високото ниво на безопасност и стабилната позиция, независимо дали сте изправени или клекнали, се осигуряват от палубата, покрита с нехлъзгаща се EVA пяна.

Голямото предимство на QUASTIC Perth 11′ е лесната му употреба и краткото време за настройка – само 7 минути, за да започнете да плувате. Освен това можете да монтирате седалка към него (има D-образен ремък отстрани) и да изследвате водния свят като в каяк. Удобните дръжки и компактният размер в сгънато състояние го правят лесен за транспортиране и съхранение, а еластичните въжета ще ви позволят да прикрепите необходимия багаж за по-дълги пътувания. Максималната товароносимост на този SUP е 130 кг, а налягането е 15 PSI. В комплекта на AQUASTIC Perth 11′ ще намерите гребло от 3 части с регулируема дължина (диапазон 170-220 см), двупосочна помпа, каишка, покривало, комплект за ремонт, перка и сервизен ключ.

SUP Hydro-Force Oceana Combo 10’0“ SUP дъска

Hydro-Force Oceana Combo 10’0“ е надуваем гребен борд с размери 305 x 84 x 12 cm и вместимост 256 л, създаден за хора, които искат да започнат приключението си със SUP и възнамеряват да плуват предимно в спокойни водни басейни (езера или езерца). Той е идеален и ако искате да правите йога или да плувате с дете или куче – максималната товароносимост на дъската е 120 кг. Наличието на технологията Dropstitch придава на конструкцията изключителна здравина и стабилност, като същевременно осигурява ниско тегло. Доброто сцепление с палубата на дъската и безопасното плуване, независимо дали сте изправени или клекнали, се осигурява от меката EVA пяна, която намалява риска от подхлъзване. Еластичната корда за бънджи ви позволява да закачите раница или водоустойчива чанта с вещи от първа необходимост, а здравата дръжка улеснява пренасянето на SUP-а от място на място.

Hydro-Force Oceana Combo 10’0“ се предлага със седалка за каяк, алуминиево гребло от 4 части с възможност за превръщане в модел с едно или две пера (за каяк), каишка, плъзгаща се перка (бързо сваляща се) и помпа.

Aqua Marina Beast 10’6″ SUP дъска

Aqua Marina Beast 10’6″ Тази универсална SUP дъска е предназначена както за начинаещи любители на гребането, които плават в спокойни води, така и за опитни ездачи, които от време на време искат да се справят с леки вълни. Тя разчита на технологията Dropstitch за чудесна комбинация от твърдост, издръжливост и ниско тегло. Подложката е покрита с неплъзгаща се EVA пяна, за да поддържа дъската стабилна, а гумената подложка около клапана осигурява плътно прилягане. Наличието на кик пад на кърмата позволява бързи завои и лесно каране през вълните.

Дъската за SUP Aqua Marina Beast е с размери 320 x 81 x 15 cm, вместимост 300 литра и максимална товароносимост 140 kg. Тя има 4 дръжки за багаж на носа, плъзгаща се баластра, неопренова дръжка за транспортиране и 4 стоманени дръжки с D-пръстени за закрепване на седалка за каяк. Комплектът включва още чанта, помпа, регулируемо алуминиево гребло от 3 части и каишка.

SUP дъска Aqua Marina Coral 10’2″

Функционалност, високо качество на изработката и стилен дизайн в едно? Това е Aqua Marina Coral 10’2″ – Универсален SUP, подходящ както за начинаещи жени, така и за напреднали любители на този воден спорт. С размери 310 x 78 x 12 см и максимална товароносимост 105 кг, моделът е подсигурен с технологиите Dropstitch Light и High Frequency Wealding (високочестотно заваряване за висококачествени връзки между слоевете), които осигуряват подходяща твърдост, здравина и ниско тегло. Освен това клапанът е обграден от гумена подложка, за да се осигури адекватна херметичност и устойчивост на повреди.

SUP дъската AQUA MARINA CORAL 10’2“ има палуба от мека EVA пяна с отлични противоплъзгащи свойства, 4 дръжки за пренасяне на лични вещи, удобна лента за носене и 4 стоманени D-образни халки (позволяващи монтиране на седалка за каяк). В комплекта ще откриете и чанта за носене, помпа, баласт, регулируемо гребло от 3 части и каишка.

SUP дъска Gladiator Origin Combo 10’6“

Търсите дъска, с която да се научите да гребете, или модел, с който лесно да правите тесни завои по време на дълги сесии във водата? Изберете Gladiator Origin Combo 10′ 6“ . При тази дъска се използва иновативната технология Fusion Drop Stitch, която позволява отделните слоеве на структурата да бъдат съединени с помощта на висока температура (без използване на лепило). Това решение позволява да се постигне отлично съотношение между издръжливост и твърдост, като същевременно се поддържа ниско тегло. Освен това двойно подсиленият ръб Xstrong Edge осигурява висока устойчивост на механични повреди.

Други характеристики на този универсален SUP включват възможност за надуване до 26 PSI и палуба с мека EVA пяна за добро сцепление. Тук имаме и централна перка тип US-Box, места за багаж с бънджи и 2 здрави дръжки за транспортиране. Ако обичате дългите пътувания и искате да плавате удобно както в изправено, така и в седнало положение, Gladiator Origin Combo 10’6“ разполага с дръжки, предназначени за закрепване на седалка за каяк.

Starboard SUP iGO Tikhane Sun Deluxe SC 11’2″ SUP дъска

Starboard SUP iGO Tikhane Sun Deluxe S C е комбинация от отлично качество, нестандартна форма и уникален дизайн, проектиран от „Сони“ Хьоншайд – трикратен световен шампион по SUP. При производството на този надуваем падълборд са използвани технологиите Welded Rail на Starboards и Fusion Woven Drop Stitch. Благодарение на факта, че PVC слоевете по страните са заварени и механично свързани с вертикалните нишки на dropstitch, дъската се отличава с висока устойчивост на повреди, като същевременно е подходящо твърда и лека.

Тази SUP дъска за начинаещи и средно напреднали ездачи също има нестандартна форма – тя е с тесен център и широка кърма, което се изразява в добър контрол по време на плаване и лесни завои. Сред забележителните характеристики са еластични бънджи въжета за закрепване на багаж, каишка 2 в 1, която служи за придържане на греблото, но също така ви позволява да носите дъската удобно, и 3 фиксирани стабилизатора. Starboard SUP iGO Tikhane Sun Deluxe SC е с размери 340 x 78 x 12 cm, обем 274 l и максимален капацитет на натоварване 120 kg.

JP-Австралия SUP WindsupAir LE дъска

JP-Австралия SUP WindsupAir LE е универсален SUP, изработен по технологията Dropstitch, който освен че може да плава с гребло, има и специални държачи за монтиране на платно за уиндсърф или хвърчило. Освен това моделът се предлага в два размера – 10’6″ (размери 319 cm x 81 cm) и 11’0″ (размери 335 cm x 87 cm), така че можете да изберете версията, която най-добре отговаря на вашите нужди.

Какво още предлага дъската JP-Australia SUP WindsupAir LE? Перка тип US Box за прецизно управление както в спокойни води, така и в предизвикателни метеорологични условия. Има и нехлъзгаща се EVA пяна с ромбоидна шарка на палубата за сигурна и стабилна позиция, както и еластични въжета за удобно транспортиране на багаж и лични вещи.

Препоръчани продукти