• Безплатна доставка
  • Връщане на стоки в рамките на 30 дни
  • Доставка в рамките на 3 работни дни
Nav switch

Очила за сноуборд и слънчеви очила

Не можем да намерим продукти, отговарящи на избрания адрес.

Очила за сноуборд и слънчеви очила от най-добрите марки на Sportano.bg

Вече не е необходимо да търсите в Google, за да намерите идеалните очила за сноуборд. Sportano.bg е достатъчно. Това е мястото, където ще откриете професионално оборудване на марки, ценени от сноуборд ентусиастите от цял свят. Наличната гама от продукти е съобразена с всички метеорологични условия и нужди на клиентите. Без значение какъв маршрут планирате, в Sportano ще намерите точно тези очила, които търсите! 

Добри очила за сноуборд и очила за сноуборд: по какво се различават?

Издръжливите очила и стъкла са изработени от гъвкави и издръжливи материали. Рамките им са изработени от полиуретанов еластомер. Това вещество е устойчиво на повреди, влага и замръзване. Очилата на добрите очила и очилата за сноуборд са изработени от поликарбонат. Този материал е изключително устойчив на надраскване. 

Формата на обектива е не по-малко важна. Той определя колко широко е зрителното поле. Съществуват два вида - цилиндрични и сферични. Първите обикновено се монтират в по-евтините модели очила. Заоблените лещи се срещат в моделите от по-висок клас и осигуряват по-широко зрително поле

Козирката също трябва да приляга плътно към главата. По тази причина е добре да изберете очила с регулируема каишка. Добре е да изберете и размера на рамката. Мъжките очила за сноуборд се предлагат в по-големи размери от дамските. 

Какви очила за сноуборд и очила за сноуборд да избера?

Очилата или очилата за сноуборд също трябва да са съобразени с текущите метеорологични условия. Количеството светлина, което пропускат, зависи от цвета на лещите. Съществуват 5 нива на светлопропускливост - от S0 до S4. 

  • Стъклата с ниво на защита S0 са прозрачни. Те пропускат между 100 % и 80 % от светлината. Те са предназначени за нощно шофиране при изкуствено осветление. 
  • Обозначението S1 се дава на бързото злато. Пропускливостта им е 80-43%. Те са идеални за шофиране в много облачни дни
  • Категорията S2 се отнася за остъкляване, което получава между 43% и 18% слънчева светлина. Те се разпознават по жълтия или оранжевия си цвят
  • Сините, червените, кафявите или сивите лещи са маркирани като S3. Те пропускат от 18% до 8% от светлината. Те са подходящи за слънчеви дни
  • Стойността на черното стъкло е по-малка от 8%. Те са подходящи за шофиране, когато слънцето грее много силно. Степента им на защита е S4

Усъвършенстваните модели понякога са оборудвани с механизъм за смяна на лещите. Производителите използват различни решения, като тресчотки, скоби или магнити. Друго решение е да си купите очила с фотохроматични стъкла. Те реагират на интензивността на светлината, като потъмняват или изсветляват в зависимост от времето. 

Много модели очила и очила за сноуборд имат и допълнителни дизайнерски елементи за подобряване на видимостта. Добър избор са очилата с поляризиращ филтър. Те подобряват контраста и намаляват светлинните отражения, които ограничават видимостта. За по-добра защита от отблясъци си струва да изберете очила или стъкла с огледално покритие. Водоотблъскващите покрития също помагат за подобряване на видимостта. Те предотвратяват утаяването на вода върху очилата или стъклата. Освен това не оставя петна, когато се стича по очилата. 

Защитата срещу замъгляване на лещите също е важна. За да се избегне замъгляване, очилата трябва да прилягат плътно към лицето и да са снабдени с вентилационни отвори на рамката. Допълнителна защита се осигурява от очила (но също и от очила) с покритие против замъгляване. Недостатъкът на това решение е неприятната грижа. Почистването с обикновена течност за очила може да повреди покритието. Затова е необходимо да закупите специален препарат за очила с покритие против замъгляване. 

Не бива да забравяте и да предпазвате зрението си, докато карате сноуборд. Слънчевата светлина, съчетана със снежни отблясъци, влияе неблагоприятно върху състоянието на това чувство. Поради тази причина си струва да се помисли и за наличието на ултравиолетов (UV) филтър

Подробна информация Описание